Statens vegvesen sjekket nemlig ikke hva parkeringsplassen i Torvdalsveien i nærheten av Nordåsvannet ble brukt til før de sådde til plen, skriver Sydvesten. Kunder til blant annet Fagernes Yacht Club benyttet plassen til parkering, og da parkeringsplassen forsvant var resultatet at bilene parkerte langs Straumeveien.

– Sjokkert

– Vi ble sjokkert da vi oppdaget hva de gjorde. Nå står bilene parkert langs Straumeveien, Sælenveien og Torvdalsveien. Der skaper de trafikkproblemer og farlige situasjoner, sier daglig leder ved Fagernes Yacht Club, Ian Andrè Lerøy til Sydvesten.

Kundene hans har benyttet plassen i 24 år. Også beboere i Torvdalsveien har reagert på at parkeringsplassen er gjort om til plen, og nå gjør vegvesenet helomvending.

– Vi hadde nok ikke forutsett at biler ville komme til å parkere i Straumeveien som følge av at vi fjernet parkeringsplassen. Det var dumt at vi ikke tenkte på dette på forhånd, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Arild Hegrenes til Sydvesten.

2000 underskrifter

Plenen skal igjen bli parkeringsplass til den nette sum av mellom 50.000 og 100.000 kroner. Bakgrunnen for at parkeringsplassen ble omgjort til en plen, var at sikten ved utkjørselen til Sælenveien var dårlig. På grunn av ulovlig parkerte lastebiler og gamle bilvrak, ønsket beboerne i Torvdalsveien å få gjort noe med plassen. Etter at parkeringsplassen forsvant, har imidlertid omkring 2000 misfornøyde kunder ved Fagernes Yacht Club skrevet under på at de vil ha parkeringsplassen tilbake. Det får de, men det er uvisst når vegvesenet vil være ferdige med jobben.

DYR AFFÆRE: Prisen for å ha hatt denne plenen i fire måneder blir mellom 50.000 og 100.000 kroner.
Leif Gullstein