Sol fra skyfri himmel, skispor på kryss og tvers over jordene, og biler både foran og bak parkering forbudt-skilt på Totland.

Søndag var det nemlig så stor utfart med biler og folk til skiløypene på Totland, at de fastboende tilkalte politiet ved 13-tiden.

— Vi skriver ut gebyr til en bilist som har parkert for langt inn i veien. Han hindrer utrykningskjøretøy, sier politibetjent Helge Kolltveit.

En bil holdt på å bli tauet bort da eieren kom tilbake. Han fikk i stedet bot. Også en annen bilist dro hjem med forenklet forelegg.

Forbudt

Både på snuplassen for buss og på veien opp mot parkeringsplassen på Riple, sto det en rekke biler. Til tross for at det røde og blå parkering forbudtskiltet talte sitt tydelige språk.

— Kan dere gjøre noe med en bil som har parkert helt idiotisk oppi veien her. Det går jo nesten ikke an å kjøre forbi, sier en kvinne til politipatruljen.

Folk vil ikke betale og står heller ulovlig parkert.

Terje Riple

Vil ikke betale

Hadde lovens lange arm ønsket det, kunne de ha tatt inn flere parkeringsgebyrer søndag. Men kun de som hindret eventuelle utrykningskjøretøy ble bøtelagt.

— Jeg bruker å ringe kommunen og varsle om ulovlig parkerte biler. Men det er sjelden at de orker å ta turen opp hit, sier Terje Riple, eier av den avgiftsbelagte parkeringsplassen rett ved skiløypene.

— Folk vil ikke betale og står heller ulovlig parkert, sier han.

Vil ha bedre vakthold

Selv hadde han godt belegg, og et svare strev med å dirigere skiglade bergensere rundt på parkeringsplassen.

— Det er klart at det kommer inn en del penger på en dag som denne, men det har kostet meg mange millioner å anlegge parkeringsplassen. Så i løpet av et helt år går det heller i minus, sier han.

Irene Riple er bosatt rett ved bussholdeplassen, der mange hadde parkert ulovlig i helgen.

— Det er selvfølgelig flott at så mange vil gå på ski, men det burde ha vært vakthold lenger nedi veien som hadde hatt kontroll med antall biler som kjørte opp hit. Tenk hvis jeg hadde kjørt ned og parkert bilen min i oppkjørselen til noen andre, og så dratt, sier hun.

Hva synes du om parkeringen på Totland. Burde politiet ha bøtelagt flere? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.