I dag har samarbeidsgruppen i Bergen kommune hatt hastemøter om tiltak som skal bedre den elendige luftkvaliteten i sentrum. Flere drastiske tiltak vurderes.

— Vi vil ikke gjøre noen reguleringer i kjøremønsteret. Men vi vurderer absolutt å innføre sambruksfelt, og parkeringsrestriksjoner, sier Elisabeth Farstad, informasjonsdirektør i Bergen kommune.

Giftig luft

Luftkvaliteten har de siste dagene vært elendig i deler av Bergen sentrum. I dag viser også målinger at luften på Danmarks plass er «svært forurenset».

Klokken 18 i dag startet Mesta med en større gaterengjøring i og rundt sentrum. Dette skal redusere svevestøvet, som er målt til svært høye verdier i dag.

— Vi følger situasjonen dag for dag. Vi kan ikke gå inn å forandre geografien, men det er klart at vi må vurdere drastiske tiltak hvis situasjonen fortsetter, sier hun.

Avventer

Datokjøring, blir det siste tiltaket som gjennomføres.

— Par- og oddetallskjøring vil ikke bli innført med det første. Men vi har andre drastiske tiltak som er mer sannsynlig, sier hun til bt.no.

— Vi har primært hatt møter med samarbeidsgruppen for å reetablere kontakten fra i fjor. Men vi følger situasjonen nøye også nå i helgen, og vet mer i starten av neste uke, sier Farstad.

Syns du det er riktig å stenge deler av parkeringshusene for å bedre byluften?

LOKK: Om ikke dette bedrer seg, vurderer kommunen midlertidig stenging av parkeringsplasser i sentrum. Dette bildet er kl 13.30 i dag. FOTO: Ingrid Fredriksen