— Vi mener vi har kommet opp med et realiserbart prosjekt med parkeringsanlegg under vannet, sier byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen (KrF).

Hun er ikke sikker på når prosjektet eventuelt blir gjennomført, men sier:

— Det skal gjennom de formelle planprosessene, men å gjennomføre prosjektet vil bli en prioritert oppgave, sier Iversen.

- Bydel for folk

De nye parkeringsplassene inngår i større planer om å fornye området rundt Bygarasjen, og innebærer å rive dagens parkeringshus.

Området har vært ettertraktet blant utbyggere, som har ønsket å utvikle området med boliger, kontorer og næringsbygg. Blant annet har Nordea Liv, med hjelp fra arkitektkontoret Snøhetta, lansert utbyggingsplaner til en verdi av 3–4 milliarder kroner. Byrådsleder Monica Mæland (H) omtalte disse planene med begeistring i BT i desember.

— Dette skjer uavhengig av Nordea. Men det kan godt hende at de ønsker å bidra i en eventuell konkurranse på tomten i fremtiden, sier Iversen.

— Det har vært en veldig konstruktiv dialog mellom Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune. Vi vil gjøre Bygarasjen om til en bydel for folk, sier Iversen.

Skal erstatte dagens p-plasser

Iversen forteller at byrådet har vurdert flere planer, blant annet å legge parkeringsplassene i fjellet under Nygårdshøyden eller på Nygårdstangen.

— Disse planene stiller byen friere, siden man ikke er prisgitt Jernbaneverkets planer for Nygårdstangen. Parkering under Smålungeren vil også være bedre for trafikkavviklingen enn parkering under Nygårdshøyden eller på Nygårdstangen, sier Iversen.

Hun presiserer at planene om parkering under Smålungeren innebærer å erstatte dagens parkeringsplasser i Bygarasjen, ikke opprette nye.

Uvitende utbygger

Jørund Vandvik, administrerende direktør i Nordea Liv, sier han ikke har hørt om de nye parkeringsplanene. I Nordeas forslag til utvikling av området rundt Bygarasjen, foreslo konsernet å legge parkeringen i fjell.

— Disse planene har ikke vi noe med. I vår plan har vi bare antydet hvor man kan erstatte dagens parkeringsplasser, sier Vandvik.

Han vil ikke si for mye om Nordeas planer og fremgangen i disse.

— Vår plan ligger i hendene hos politikerne, sier Vandvik.

Hva synes du om de nye planene? Si din mening her.