Han fant et Visa-kort for en stund siden. Hvor lenge siden, vet bare han. Eieren av kortet mistet det i november i fjor, og fikk det sperret umiddelbart.

Men etter en stund dukket det likevel opp kontoutskrifter i posten, som viste at Visa-kortet var i bruk.

Nå har eieren av kortet tatt kontakt med Bergens Tidende. BT har en kopi av kontoutskriften for mars, som viser at kortet den måneden har vært brukt til å betale for hele 63 parkeringer. Pris: 1800 kroner.

For den opprinnelige eieren av kortet, er ikke dette noe problem. Kortet er sperret, og banken tar regningen, eventuelt diskusjonen med parkeringsselskapene som tillater bruk av sperrete kort.

På ByGarasjen har det vært mulig å betale med kredittkort siden 1995. Man stikker kortet inn i automaten når man kjører inn og ut, uten å taste inn noen kode eller legitimere seg på annen måte.

For fem år siden ble det også mulig å betale med kort på en del av automatene til Bergen Parkeringsselskap som står utendørs.

Bergen Parkeringsselskap er ikke ukjent med problemet.

— Det har vært misbruk tidligere, men det er veldig sjeldent. Det blir ikke store summer, og det er enkelt for kundene at de slipper å taste inn kode, sier seksjonsleder for parkeringsavdelingen Arvid Heggestad til BT.

Det er ikke bare Bergen Parkeringsselskap som har slike automater. På fakturaen står også Europark Bergen P-hus, Bergen Lufthavn Flesland og Stavanger Parkering.