Siste: Oslo Børs har innstilt handelen med Norwegian-aksjer i påvente av en børsmelding fra selskapet, opplyser børsen.

Kommunikasjonssjef ved Oslo Børs, Geir Harald Aase sier til TV 2 at handelen med Norwegian er stanset i samråd med selskapet.

— Det er et virkemiddel vi bruker forholdsvis ofte på Oslo børs. Det er en mulighet til å trykke på pauseknappen, sier Aase.

En melding fra selskapet er ventet i nær fremtid.

BT kommer tilbake med mer.

«Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har fått alle fullmakter fra ledelsen i morselskapet Norwegian Air Shuttle til å få hele konsernet ut av den krisen som er skapt», heter det i pressemeldingen flyselskapetsendte ut i 14-tiden torsdag formiddag.

« Nok er nok. Over 100 000 passasjerer har så langt blitt berørt av pilotstreiken», skriver selskapet.

«Nå starter nedtellingen, med en frist for NPU og Parat til kl. 15:00».

Like etter klokken 14.30 kom svaret fra Parat.

De stiller ikke til møtet, sier Parat-leder Hans Erik Skjæggerud til TV 2.

- Pistol mot hodet

Norwegian er på vei inn i det syvende døgnet med pilotstreik. Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter overfor E24 at det er reelle forhandlinger med Riksmekleren flyselskapet krever.

— Det er det absolutt. Det er det vi har bedt om hele tiden. Nå må vi sette oss ned og forhandle om det vi har snakket om hele tiden, nemlig tariffavtalen i Norwegian Air Norway, sier han.

Parat-leder Hans Erik Skjæggerud.
privat

Parat-leder Skjæggerud sier de ikke har hørt en lyd fra Norwegian, etter at fagforeningen tidligere i uken valgte å gå fra forhandlingene med selskapet. Om kravet om å stille til møte klokken 15 sier han følgende til TV 2:

— Dette er som å rette en pistol mot hodet med beskjed om å skrive under. Det er useriøst.

Parat sier de tidligere har sagt nei til invitasjon til samtaler med Norwegian, og har begrunnet dette med at de ønsker forhandlinger, ikke kun samtaler.

— Min oppfordring til Norwegian må være å slutte med truslene og heller komme tilbake og forhandle reelt, sier Skjæggerud til kanalen.

Parat var i forhandlinger med Norwegian natt til torsdag, men partene stod langt fra hverandre.

- Ekstrem trussel

Luftfartsekspert Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI sa tidligere torsdag ettermiddag til E24 at det er vanskelig å si hva Norwegian vil gjøre, dersom Parat ikke møter klokken 15.

– En tenkbar løsning er å slå datterselskapet konkurs, men jeg er faktisk ikke sikker på om de kan gjøre det. Men det er en ekstrem trussel, det Norwegian har gjort, sa han.

Norwegian har opplyst at de vil møte pressen en gang etter klokken 15.