Mannen kom uskadd fra uhellet, men måtte plukkes opp av et legehelikopter.

Mannen skal ha fått problemer med paraglideren og av den grunn utløst nødfallskjermen som var festet til utstyret. Med fallskjermen landet han pyntelig på en fjellhylle, men derfra kom han seg verken opp eller ned.

— Mannen ble hentet av et legehelikopter. Redningsaksjonen var udramatisk og ble avblåst rundt klokken 18.30. Da hadde mannen oppholdt seg på fjellhyllen i litt mer enn to timer, forteller vaktsjef ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Andre gang

Gårsdagens ulykke er den andre paragliderulykken i Aurland på kort tid. Fredag styrtet en ung kvinne med paraglider i Aurlandsfjorden. Hun ble sendt med luftambulanse til Haukeland sykehus. Kvinnens tilstand ble i går beskrevet som stabil, men alvorlig.

Den skadde kvinnen er fra Nord-Norge og deltok på et sikkerhetskurs da ulykken skjedde.

- Ingen farlig sport

Fagsjef i hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportsforbund, Knut Løndal, avviser at paragliding er en farlig sport.

— Man har drevet med paragliding i Norge i 15 år. I løpet av disse årene har det kun vært én dødsulykke. Det er heller ikke mange mindre ulykker forbundet med sporten, forteller Løndal.

For å drive med hanggliding eller paragliding må man være sertifisert. I Norge er det rundt 1000 personer som har paraglidersertifikat, mens 300-400 er sertifisert for å drive med hanggliding.

MÅTTE HENTES NED: Ting gikk ikke helt etter læreboken for Oslo-mannen i begynnelsen av 30-årene som fløy paraglider over Aurland i går ettermiddag. Han måtte nødlande på fjellhylle og ble hentet derfra av et legehelikopter. Den røde ringen til venstre viser fjellhyllen mannen landet på.