Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.57. Da hadde en paraglider styrtet inn i Risøya utenfor Florø. Ulykken skjedde under er en tandemtur.

Lettere skadet

Helse Førde opplyser i ettermiddag at den skadde er en mann midt i 20-årene. Han er lettere skadet og er nå er innlagt ved Førde sentalsjukehus.

Luftambulanse kom raskt på stedet etter ulykken i ettermiddag og frakten mannen til sykehus. Politiet kom deretter tilstedet for å gjøre undersøkelser til etterforskningen.

Ikke Våt Moro

Risøya ligger rundt to kilometer i luftlinje fra sentrum av Florø. Denne helgen arrangeres festivalen Våt Moro i Florø. Men tandemturen ble ikke gjort i regi av denne festivalen.

— Hoppet har ikke vært i regi av oss, men skal ha vært en bestilling direkte til Fjordane Luftsportsklubb, sier styreleder Roger Bareksten i Våt Moro til BT.

Ulendt terreng

Han opplyser om at Våt Moro med en gang sendte ut sin beredskapsbåt til ulykkesstedet.

"Festivalledelsen handlet i henhold til beredskapsplan og det ble satt krisestab få minutter etter at Våt Moro fikk melding om hendelsen", skriver Bareksten i en pressemelding.

Norges Luftsportsforbund forteller at ulykken skjedde under vinjeopptrekk fra båt.

— Under avgang kom vingen skjevt opp i starten og dermed ble flyturen avbrudd og man landet i fjæret i stedet, sier Arne H. Hillestad, fag- og avdelingssjef i Norges Luftsportforbund.

Venter på rapport

Han har fått opplyst at passasjeren på tandemturen skal ha fått muskelskader og kutt.

Norges Luftsporsforbund vil nå kartlegge hva som gikk galt.

— Vi avventer en rappport fra piloten slik at vi kan få kartlagt hva som har skjedd, sier Hillestad.