Paraglidertyverier er sjeldne nok, enda sjeldnere er det at hangglidere forsvinner. Søndagen ble derfor ganske bisarr for medlemmene av Bergen Hangglider— og Paragliderklubb.

— Vi har ledd av dette i hele dag, forteller leder Otto Baste til bt.no.

For ti år siden ble nemlig et klubbmedlem frastjålet sin meget sjeldne farkost, en spesiell type tandemhangglider, fra klubbens gamle lagringsplass på Unneland. Bare timer før en paraglider forsvant, vendte imidlertid hangglideren tilbake.

— Den dukket opp 200 meter fra min hytte i nærheten av Dimmelsund ved Rosendal i Hardanger, forteller Baste.

Bakgrunnen er at hangglideren ble funnet av den nye eieren av et gårdsbruk i området, og overrakt til den lokale hanggliderklubben. Disse kontaktet så Baste, som kjente igjen kameratens vinge.

— Den er så sjelden at tyvene ikke kunne omsette den. Og de fikk nok ingen glede av den selv, alle sjekker viser at den ikke er blitt fløyet.

- Livsfarlig

Mens den heldige hangglidereieren kan glede seg over at ti års adskillelse er over, er altså en kvinnelig klubbkamerat bekymret for at tyver skal skade seg ved å prøve å bruke hangglideren hennes.

— Paraglideren mangler seletøyet, slik at det kan se ut som en kite. Det er livsfarlig hvis noen tror det er en kite og forsøker å leke med den. Får de bare litt for mye vind, kan de bli dratt mange meter opp i luften, sier Kjellaug Rasmussen.

Natt til søndag stjal tyver sekken med den sammenpakkede paraglidervingen fra bilen hennes, som sto parkert ved Øvre Ole Bulls plass.

Paraglidermiljøet på Vestlandet er relativt lite, og det vil trolig være vanskelig å få omsatt paraglideren.

— Alle som driver med paragliding, vet den er stjålet, og det står navn og registreringsnummer på den, sier Rasmussen.

Finnerlønn

Hun håper på å få den nyinnkjøpte paraglideren tilbake.

— Jeg tenker på finnerlønn og all slags. Jeg er ikke opptatt av at de som har tatt den skal få straff, jeg vil bare ha den tilbake, sier Rasmussen. Paraglideren hennes er rød, hvit og blå, og det står «Mojo» på vingen.