Men kanskje etterlot den seg nytt liv.

Nå håper alle at den eneste gjenlevende selen på Nordnes, Selma, er gravid.

Selma var Selfies mor, og fødte henne sist sommer. Går alt som plangt, blir det ny selfødsel i juni/juli.

— Vi er ikke helt sikker, men regner det som 85 prosent sannsynlig at Selma er gravid igjen. Vi har sett tegn til graviditet, sier dyrepasser Joachim Ekeli.

Det har vært en dramatisk år for den vesle selfamilien på Akvariet i Bergen.

Selfie ble tre måneder

I september døde den vesle selungen Selfie under tragiske omstendigheter. Bare tre måneder gammel satt den seg fast i rørsystemet i bassenget, og ble funnet omkommet.

— Vitus gikk bort den 11. januar etter en tids sykepleie. Våkenetter, veterinærbehandling, tett overvåkning og smertelindring var dessverre ikke nok, sier Ekeli.

Først nå er dødsmeldingen lagt ut på akvariets Facebok-side.

Hjerte- og nyreproblemer

10393809_10154078353068521_4424745320773568424_n.jpg
Akvariet

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at Vitus døde av nyrestein og hjerteproblemer.— Vi vet nyrestein gjør vondt for mennesker. Sannsynligvis gjør det også vondt for seler. Vi gjorde det vi kunne, men hans tid på akvariet i Bergen var over, sier Ekeli.

Vitus var født på akvariet, levde hele livet her og hadde aldri tidligere vært plaget med sykdom.

— Alderen tilsa at han var en «eldre herre». Han hadde et godt liv bak seg. Vi setter pris på all støtte og omtanke etter at vi la meldingen ut på Facebook.

Eikeli sier det nå pågår diskusjoner med flere etater om akvariets eneste gjenlevende sel, ni år gamle Selma, skal få selskap av flere steinkobber.

— Men vi har et håp om ny fødsel. Vi har tatt blodprøver, og venter på endelig svar. En ny liten selunge vil være en fantastisk hendelse for Akvariet i Bergen, sier Ekeli.

01524716_87a5cck10afaaa397ekm77d8.jpg
ARNE NILSEN (ARKIV)