«Bring venligst deres Klæder i orden inden De forlader Lokalet», står det på et skilt bak en grønn dør i det underjordiske på Norges Handelshøyskole.

Klistret opp til veggen innenfor den grønne døren står UKEkoret Optimum og synger «Eg ve' te' Bergen, ve' te' Bergen, me' det samme...».

Pappaene og mammaene til NHH-studentene er kommet til Bergen «me' det samme...». Invitert av Uken 04 til gøyal familiehelg på skolen.

Fra Sandefjord og Gotland, Stavanger og Valdres kommer de, for å oppleve Gunnar Staalesens Bergen, Jan Eggums viser, Bergensk fiskesuppe — og innsiden av røkkeriet i Helleveien.

I går guidet fra Svæverud-korets bomberom til Divisjonsmusikken, fra Langsomheten til Klubben, fra pikekor til blandakor, fra kapell til kontor, fra «Viva la diva» til «Juba, juba, jubaju...», av blide studenter i røde UKE-gensere.

I klubblokalene nedenunder er fredagskvelden ennå ikke helt luftet ut, mens 220 tilreisende foreldre og søsken toger rundt med hvite lapper på brystet.

«Sangen gir reisning»

I Svæverud-korets krypinn av et bomberom, for eksempel, der Børge Angelfoss med korkhatt og medaljer står klar med en familievennlig versjon av korets mer enn 50 år lange og ærerike historie.

«Sangen gir reisning», står det på et skilt på veggen, blygt skult hen på av bekymrete mødre til NHH-døtre.

Og dersom noen i veietaten i kommunen lurer på hvor gateskiltet i Valkendorfsgaten forsvant hen, så trenger de ikke lure lenger.

Foreldrene i sofaen humrer megetsigende til Børges studentikose beretninger om korets indre NHH-liv, sensurert av Deres utsendte medarbeider.

Stolt av studentene

Med Bodil Sannes Marthinsen som gangleder snirkler turen seg videre. Innom Sangria-koret, husets eneste og peneste pikekor, som lekkert uniformert traller frem vårens nysnekrete potpurri til ære for familiefølget.

Så Klubben, den navngjetne, der vi får høre om arrangementer med popquiz og disko, men lite om hybelnachspielene.

Så på en snarvisitt hos Direksjonsmusikken, der sebrastripete Christian Haugsnes forteller at her har man i 40 år dyrket dypfølt hornmusikk.

På én vegg skinner et skilt med «Sex, øl og hornmusikk», på én annen en sølvplate som forteller om 25.000 usolgte eksemplarer. Det foreldrehumres.

Og i det praktfulle Stupet, rommet som er gitt av forretningsmannen Conrad Mohr, besøkt av både Bjørnstjerne Bjørnson, Edvard Grieg, sjaen av Persia og Kjell Inge Røkke, står rektor Per Ivar Gjærum og forteller foreldrene om rommets gardiner, stoler og duker - og at Norges beste handelshøyskole er stolt av sønnene og døtrene deres.

Godt å slappe av med fiskesuppe, indrefilet og karamellpudding etter en sånn UKE-tur.

NHH-SANG: Jentekoret Sangria, NHHs eneste og peneste, gledet studentforeldrene med vårens nye potpurri.

HORNHISTORIE: Direksjonsmusikkens Christian Haugsnes orienterer studentforeldrene om hornmusikkens festlige historie på NHH.

NHH-SANG: Jentekoret Sangria, NHHs eneste og peneste, gledet studentforeldrene med vårens nye potpurri.
GIDSKE STARK