Politibetjent Magnar Vingen ved Arna og Åsane politistasjon forteller at politiet i går fikk melding om et bur med to fugler, som tydeligvis var forlatt i Åsane.

Se video Funnet ved container

– Buret var plassert ved en bosscontainer i Marikollen. I buret satt det to nymfeparakitter, som vi tok med oss, sier Vingen.

De to nymfeparakittene, som er små papegøyefugler, har fått midlertidig losji på politistasjonen i Åsane. Men politiet vet ikke enda hvilken skjebne som venter de to papegøyene.

– Jeg vet ikke enda hva vi gjør med fuglene, men vi har de her så lenge, sier Viken.

Trolig forlatt for å dø

Dersom det skulle være noen fugleeiere i Bergen som savner to nymfeparakitter, må de gjerne kontakte politiet, oppfordrer han. Men han tror ikke det er særlig sannsynlig at kommer til å skje.

– Med tanke på måten de ble funnet på, er det vel lite sannsynlig at noen melder seg, sier han.

Fuglene ble med andre ord sannsynligvis forlatt i oktoberkulden med vilje.

– Horribelt

– Det er i så fall en horribel måte å gjøre det på, sier saksbehandler Torill Setre i Dyrebeskyttelsen i Bergen, til bt.no.

Hun forteller at hun aldri før har hørt om at noen dumper fugler på denne måten.

– Det er jo dumping av katter som er det store problemet med katter i denne byen, og det er det vi har mest med å gjøre, sier hun.

Men Dyrebeskyttelsen er også behjelpelig med å finne fosterhjem og omplassere fugler og andre dyr som blir brakt inn til dem.

– Å forlate dem ute er en kjempedårlig måte å gjøre det på. I tillegg til oss er det flere som driver med omplassering av fugler og dyr i byen som kunne hjulpet til, sier Setre.

Hun oppfordrer politiet til å ta kontakt dersom de trenger hjelp med de to fuglene.

VARETEKT: Nymfeparakitten stammer egentlig fra Australia. I går ble to fugler av papegøyesorten forlatt i oktoberkulden i Marikollen i Åsane.
Jo Hjelle
MATFAR: Politiførstebetjent Vidar Almberg ved Arna og Åsane politistasjon tar vare på de to papegøyene inntil videre. Politiet reddet trolig livet til de to nymfeparakittene.
Jo Hjelle