Trolig er det en bekymret familie på Landås som savner en flott, rød papegøye i dag. Den sitter nå på en gren bak butikken til fiskehandler Birger Wenæs i Nattlandsveien.

— Jeg oppdaget den for en halvtime siden. Det er sikkert noen som savner den, sier han til bt.no i 13-tiden.

Knallrød med blå stjert

Han forteller at papegøyen er veldig flott og fargesprakende, og beskriver den som knallrød på bryst og hode, med grønne innslag og blå stjert.

— Den har fantastisk fine farger. Akkurat nå står den på en gren og nyter solen. Mat er det nok dårlig med. Den vil vel stryke med om den ikke kommer seg hjem før natten, tror fiskehandleren.

Kunde Odd-Erik Haugland la også merke til den eksotiske fuglen da han var innom butikken for å kjøpe laks tidlig i ettermiddag.

Ifølge en tipser, skal papegøyen være en australsk parakitt med navn «Rød Rød Rosella». Hvis fuglen er akklimatisert, skal den kunne klare seg i opp mot 20 minusgrader så lenge den har tilgang på mat og vann.

Plystrer og spiser løv

— Det er en stor papegøye som sitter på en gren, der den går litt frem og tilbake og spiser løv og plystrer. Den ser ut til å være i god form og koser seg, sier Haugland.

Men den kan nesten ikke fly, understreker han.

— Den kommer til å bli tatt av en hønsehauk eller falk i løpet av kvelden om den ikke kommer tilbake til eieren sin, tror han.

  • Vet du noe om fuglen? Tips oss på 2211@bt.no eller SMS til 2211!