— Jeg fikk panikk da jeg skjønte at flammene kunne nå hjemmet vårt. Vi frykter det verste, sier Jorunn.

Helt siden brannen brøt ut ved 11.00-tiden i går, fulgte ekteparet utviklingen fra minutt til minutt. Flere ganger tok de turen opp mot brannstedet.

— Det var ved 21.30-tiden at jeg kjente panikken bre seg hos meg. Da fortalte Svein at det ville gå minst fire timer før flammene nådde huset vårt, forteller Jorunn fra garasjeåpningen.

— Dette er ekkelt og uhyggelig, sier kvinnen, mens flammene er lett synlige på en kilometers avstand.

Da hun og mannen sist var helt fremme ved brannstedet, la Jorunn på sprang tilbake til huset og startet nedpakkingen av verdigjenstander.

— Jeg har pakket sammen bunader, penklær, sølvtøy og familiefotografier. Nå har jeg det klart her i bilen dersom det verste skulle skje. Jeg frykter at dette kan gå virkelig galt, sukker hun.

— Nå skal jeg gå brannvakt hele natten. Det er umulig å få sove mens dette pågår.

Ektemannen Svein har valgt å være så nær brannstedet som mulig. Som kjentmann prøver han å hjelpe til så godt han kan.

— Det jeg frykter mest er at brannen skal spre seg til et område hvor det er plantet mye trær. Da vil brannen spre seg mot bebyggelsen veldig fort. Et problem er at det er så lite vann i området, sier Svein, og legger til:

— Jeg tror det kommer til å brenne her i flere dager.

Brannvesenet hadde lagt ut slanger opp mot brannstedet. Da BT var på stedet var det ennå ikke brakt vann frem.

FRYKTELIG: Jorunn Litlere og naboen Roald Dal fulgte brannen på nært hold. - Vi frykter at det verste vil skje, sier de til BT.
FOTO: JAN M. LILLEBØ