Det var mange som ble skuffet på Flesland i går fordi de ikke fikk se Kurt Nilsen før han forsvant i en stor svart Mercedes. Men ikke Mathias Iden:

— Jeg fikk et lite glimt av han, faktisk.

Iden slapp ikke helt ustraffet fra sin seierrike kamp for å se Kurt. For å gi plass til bilen Kurt Nilsen skulle kjøres vekk i, ble en annen bil kommandert til å rygge. I kaoset som oppsto ble Mathias Iden presset mot bilen, og fikk foten under hjulet.

Da vi besøkte han hjemme på Skjold i går kveld satt han med bandasjert fot, og et matt smil. Ikke det spor sint på Kurt.

— Nei, ikke i det hele tatt. Jeg synes det var verdt det.

Etter en tur på Legevakten kom Mathias hjem, der han satte seg foran pc-en og sendte følgende gratulasjon til Kurt på BTs nettsider:

«Hei Kurt. Eg liker deg veldig godt. Eg var på Flesland i dag, men ble påkjørt av en bil, så eg måtte på Legevakten. Men ellers er alt bra. Håper du får en stor karriere fremover!!!»

I går snakket han med en haug journalister, og i dag kommer han i avisen. Det gir håp om et Kurt-besøk.

— Jeg har veldig lyst til å møte Kurt, sier Mathias, som ser for seg at Idolet kanskje kan komme på middag.

— Da skulle han fått det beste av alt.

— Hva vil det si?

— Nei, da måtte jeg sett hva Kurt likte best.

Det blir i så fall Mathias mor Elin Merete som må diske opp med mat. I går hadde hun mer enn nok å holde styr på med fem unger i folkehavet på Flesland.

Hun er ikke helt fornøyd med hvordan sirkuset ble styrt.

— Det er litt snodig at de ikke forventer at det skal komme så mange folk, når det står når han skal komme på førstesiden av avisene, sier hun.

Som mange andre ble hun lurt til å vente ved en utgang, mens Kurt kom ut en annen. Men der sto Mathias og kompisene klar.

LIKE BLID: Ønsket om å se Kurt gikk i oppfyllelse, selv om det kostet smerter - bokstavelig talt - for Mathias Iden.<br/>FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN