«Hardangerprins» lå fortøyet hos Skjøndal Slip på Damsgård da tankskipet «Sotraoil» kjørte inn i den.

— Vi fikk melding klokken 14.48 om påkjørselen. Det ble store skader på båten, og Sjøfartsdirektoratet etterforsker saken nå, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Han forteller også at det er foretatt en rutinemessig alkotest på mannskapet på «Sotraoil», båten som traff «Hardangerprins».

Jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt opplyser til bt.no at alkotesten ga negativt utslag for alle i mannskapet.

Tre hull

— Det er umulig å si hvor store skadene er i kroner og øre, men vi har fått tre hull i skroget, sier administrerende direktør Trygve Tønnessen i Bergen-Nordhordland Rutelag.

Han forteller at «Hardangerprins» likevel kan fortsette å seile, etter utbedringer som er foretatt ved verkstedet på Damsgård.

— Etter det vi har forstått er det menneskelig svikt som er årsaken til påkjørselen, sier han.

- Ikke store skader

Daglig leder ved Bergen Tankers AS, Kjell Olav Haugland, forteller at uhellet skjedde mens «Sotraoil» var i ferd med å lukeparkere.

— Det lå en båt der, og «Sotraoil» kom borti den. Men det var ingen skader på den andre båten, bare en bulk fremme og en bak, sier Haugland til bt.no.

Han påpeker likevel at dette er et uhell som ikke skal skje.

«Sotraoil» fikk ingen større skader i sammenstøtet.