Skyldneren likte dårlig å bli oppringt av saksbehandleren i verdisikringsselskapet Crifo. Han skal ha truet med å reise til Bergen og drepe både saksbehandleren, hans familie og barnebarn. Politiet tok truslene så alvorlig at saksbehandleren fikk tildelt trygghetsalarm.

Da mannen fra Østlandet i går satte seg på flyet fra Oslo til Bergen, tok politiet ingen sjanser. Tre politibetjenter sto klar på Flesland, og pågrep mannen da han gikk av flyet ved 19-tiden fredag kveld.

— Vi fikk informasjon om at han ville komme med et fly fra Oslo i løpet av dagen, men vi visste ikke eksakt hvilket fly. Anmeldelsen fra fornærmede var veldig konkret når det gjaldt ordlyden i truslene, og vi var nødt til å ta dette på alvor, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Den pågrepne satt i natt i arresten, og vil bli avhørt i dag. Det er foreløpig uklart om han vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Daglig leder Johnny Bertinussen i Crifo sier mannen har en bakgrunn som gjorde at saksbehandleren fryktet at truslene kunne bli satt ut i livet.

— Det er sjelden vi blir møtt med så alvorlige trusler som dette. Vi hadde grunn til å frykte at han kunne gjøre alvor av dem, sier Bertinussen.

<b>TATT VED ANKOMST:</b> Her er mannen nettopp pågrepet på Flesland. Natten måtte han tilbringe i politiarresten. <p/> Foto: Jon Tufto