Den tiltalte kvinnen fra Romania (24) som var i ferd med å sjekke ut fra leilighetshotellet i Marken, var mer velholden enn politiet forventet. Hun skulle til å forlate hotellet sammen med en prostituert da hun ble stoppet av politiet. Etter hvert ble hun siktet for å være hallik som drev med menneskehandel.

Da hadde tolv rumenerne oppholdt seg på samme rom i over to uker, både de som politiet mener var prostituerte og halliker.

— Vi var skeptiske da de tok kontakt med oss. Vi er konsekvent på at alle gjester har både kredittkort og pass. Da de kunne vise frem dette, så trodde vi ikke at det var så galt, sier hotellinnehaver Erik Berstad.

Han skal senere skal vitne i den pågående rettssaken.

Tolv på rommet

Berstad driver et hotell og leier i tillegg ut rommet i Marken. 26. september i fjor ankom den første gruppen med rumenere fra Barcelona. De tok kontakt fordi de ønsket å bo billig. Blant dem var den tiltalte hovedmannen, som er gift med den tiltalte kvinnen.

Hun ankom Bergen den 3. oktober sammen med flere andre prostituerte. Rumenerne skal ha kommet i fem puljer, og på det meste var de 12 mennesker som delte på et rom. Blant dem var det tiltalte ekteparet og hans prostituerte elskerinne.

Senere kom også kvinnens sjef i Spania, en spansk-pakistaner som satt varetektsfengslet i saken i seks uker.

— Han kom etter meg, fordi han ville at vi skulle være sammen, forklarte kvinnen i Bergen tingrett i går.

Til slutt var to brødre og flere ektepar samlet på leilighetshotellet i Bergen. Men at det skjedde, hevder de var helt tilfeldig.

- Tok inn 228.000

I køyesengene sov rumenerne på skift, på natten var mange av dem på Strandkaien for å prostituere seg. I løpet av de to ukene skal de fire tiltalte ha fått inn 228 000 kroner fra fem av kvinnene som prostituerte seg.

— Det gikk ikke så lenge før vi skjønte hva dette var. Renholderne så jo noe og vi la også to og to sammen. De fikk bo ut den tiden de hadde betalt for, men ikke lenger. Akkurat den formiddag de skulle dra kom politiet, sier Berstad.

Han understreker at de gjør alt de kan for å styre unna slike gjester.

— Det er dessverre ikke lett å helgardere seg, sier innehaveren.

Påtalemyndigheten mener at kvinnen (24) hadde en uforklarlig pengestrøm inn på kontoen. Før hun ble pågrepet hadde hun 60 000 på konto. Den tiltalte ektemannen hadde rundt 12 000 kroner.

- Fikk alt jeg pekte på

Bare i løpet av to dager i august 2006 satte 24-åringen inn 1450 euro på en bankbok som politiet har fått tilgang til. Hun hadde en månedslønn på 1200 euro og satt igjen med 100 euro i måneden før husleie og mat skulle betales.

— Du hadde en pengestrøm på tusenvis av kroner. I tillegg var du i ferd med å bygge hus i Romania, sa statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen til 24-åringen i retten.

— Jeg prostituerte meg på kveldene. I tillegg betalte sjefen min for å ha et forhold til ham. Jeg fikk alt jeg pekte på, både gull, klær og penger.

— Satte du pengene fra ham inn på konto?

— Ja, jeg kunne jo ikke ha dem i puten, forklarte hun.

— Dette sa du ikke til politiet i avhør. Da sa du at pengene ikke ble satt inn på konto, påminnet Stolt-Nielsen.

BODDE HER: På et rom i dette leilighetshotellet bodde de tolv rumenerne som var i Norge i fjor høst. Nå er fire rumenere tiltalt for menneskehandel.
Høvik, Tor