— Mannen ble pågrepet i Oslo. Det forløp greit. Den samlede etterforskningen med vitneopplysninger og overvåkningsbilder, gjør at vi mener vi har riktig gjerningsperson, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Politiet gikk ut med etterlysning og bilde av mannen tidligere denne uken. Bildet stammer fra et overvåkingskamera i nærheten av åstedet ved puben Finnegans i Bergen sentrum, og skal være tatt kort tid etter at knivstikkingen fant sted.

Siktet for drapsforsøk

Den etterlyste mannen ble ifølge politiet pågrepet i natt. Han er siktet for drapsforsøk.

— Vi jobber med å få fraktet mannen til Bergen. Han blir avhørt så fort han kommer hit. Han fremstilles for fengsling mandag eller tirsdag, sier Heltne.

- Hva er grunnen til at han er siktet?

— Vi mener dette er knivstikkeren vi har etterlyst, på grunn av det samlede etterforskningsmaterialet.

Bor i Bergen

Mannen er bosatt i Bergen.

— Han er av nord-afrikansk opprinnelse, men har bodd mange år i Norge, sier Heltne.

Hun vil ikke si noe om mannen er norsk statsborger.

Mannen vil få oppnevnt en forsvarer i løpet av dagen.

Kritisk skadd

To bulgarske menn ble kritisk skadet i knivstikkingsepisoden, mens en dørvakt slapp uskadet fra det fordi han hadde på seg en stikksikker vest.

- De prøvde å drepe meg, sa en av de to bulgarerne (33) til BT tidligere denne uken.

Han fortalte hvordan han og kameraten skal ha havnet i krangel med en ukjent mann rett utenfor Ricks tidligere på natten. Da de kom ut etter stengetid, skal de ha blitt angrepet av flere menn, ifølge 33-åringen.

- Jeg var både beruset og full av adrenalin, og merket ingenting før jeg så blodet fra armen. Da la jeg meg ned på bakken og ropte ut at noen måtte forbinde såret, ellers kom jeg til å dø, sa han.

Én fengslet, én løslatt

To menn ble pågrepet tirsdag, og siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse. En av dem er senere løslatt, etter at etterforskningen svekket mistanken mot ham.

Den andre, en nordmann, ble torsdag varetektsfengslet for fire uker.