35-åringen ble snøret inn etter at politiet fulgte hans elektronsike spor etter bruk av bank— og Visa-kort, skriver Aftenposten.no.

— Vi har ikke fått noen 100 prosent sikker identifikasjon av mannen, men jeg kan bekrefte at vi har fått melding om arrestasjonen, sier politiadvokat Knut Broberg i Sogn til nettavisen.

Var venner

19-åringen ble funnet drept på hybelen sin 28. oktober i fjor. Natten før hadde vitner sett henne forlate et diskotek i bygden sammen med den etterlyste somalieren, som hun en tid hadde hatt en vennskapsforhold til.

Somalieren reiste med buss fra Sogndal få timer etter at 19 år gamle Karterudseter ble funnet kvalt i rommet sitt.

Rektor krysser fingrene

På Heddas skole blir meldingen om pågripelsen i Nederland mottatt med stor lettelse.

— Vi må bare krysse fingrene og håpe at det er rett mann som nå er tatt. Det hadde vært en lettelse å få satt punktum for denne saken, sier rektor ved Sogndal Folkehøgskule, Frode Hjort-Larsen, til bt.no.

Rektoren ble informert om pågripelsen på telefon av journalister like før klokken 18.00, og hadde tidlig i kveld ikke fått snakket med skolens elever om siste utvikling i drapssaken. Under kveldsmaten klokken 19 orienterer han elevene om pågripelsen.

Familien lettet

Familien til Hedda Karterudseter er lettet etter å ha fått nyheten om pågripelsen.

— Med forbehold om at dette er riktig mann vil familien uttrykke lettelse over pågripelsen. Utover dette vil ikke familien kommentere saken, sier Johs Apold, talsmann for familien, til NTB.

<b>DREPT:</b> Hedda Karterudseter ble funnet drept på hybelen sin 28. oktober i fjor.
Privat
<b>PÅGREPET:</b> Somalieren Hassan Samriye er pågrepet, siktet for drapet på Hedda Karterudseter.
Politiet/Scanpix