De tre ble pågrepet i skogen ved Ølve skule i Kvinnherad. Da hadde det pågått biljakt og søk med hunder helt siden meldingen om innbruddet kom klokken 02.30.

— Et øyenvitne i Strandebarm så bilen, en Toyota Liftback, rygge inn i butikken gjennom et vindu. Den kom ut igjen med en pengeautomat stikkende ut av luken. En patrulje fra politiet la seg på hjul, og kom flere ganger like i nærheten av de flyktende tyvene. Men hver gang forsvant bilen igjen, forteller politiets operasjonsleder Sven Johannesen.

Biljakten gikk gjennom Kvam og nordsiden av Kvinnherad.

— Klokken 06.00 ble den så observert ved Gjermundshamn, og 06.30 fant vi bilen forlatt ved Ølve skule. Tyvene hadde øyensynlig løpt fra bilen, fortsetter operasjonslederen.

En hundepatrulje ble sendt til stedet fra Bergen, og det ble startet leting etter tyvene i skogen. Klokken 09.10 fikk Johannesen beskjed om at tre menn var pågrepet.

De blir nå fraktet til lensmannskontoret i Kvam etter det som trolig ble en kald natt uten gevinst for automattyvene.

— De mistenkte skal avhøres ved Kvam lensmannskontor i formiddag. Karene er fra distriktet og fra 17 til 25 år gamle, sier politiførstebetjent Ivar Tveiten ved Kvam lensmannskontor til bt.no.