— Det er litt hyggelig å vise klubbmedlemmene Bergen, denne flotte byen, sier Cato Stangvik. Jeg sitter i sidevognen hans og følger kortesjen på vei fra Melkeplassen inn til sentrum. Gold Wing-klubben i Norge hadde årsmøte i byen denne helgen. Selvsagt var byrådsleder Monica Mæland der og ønsket de nærmere 100 deltakerne velkommen.

Som svaner

Honda Gold Wing er noe av det ypperste du får på to hjul, mener entusiastene. De svære motorsyklene duver som svaner på landeveien og skinner i lakken. Her er rolig brumming langs veien. Jan Erik Hennum, en av lederne i klubben, forteller at det er vennskapet og samholdet som binder dem sammen, ikke høy hastighet. Karene holder fartsgrensen og har rast fra seg.

— Fortsatt er det mye glød i oss. Mister du gutten i deg, er du blitt gammel, skyter Terje Pedersen inn. Han kommer fra Oslo og forteller om nydelige kjøreforhold med 24 grader på Hardangervidda.

Nærkontakt

Opplevelsen i sidevognen er spesiell. Nærmere veien kommer du ikke. Her er nærkontakt med alle humper. Behagelig nærkontakt, for fjærene er gode. Der Stangviks to barn til vanlig sitter, har jeg god plass. Nettopp komforten er spesiell. Her er mikrofon og høyttalere i hjelmen. På vei til byen kan jeg prate hyggelig med Cato Sandvik. Jeg får tips om hvordan motorsykkelen kan sendes med tog om motorsykkelferie i Italia skal bli en hyggelig opplevelse også for kone og barn.

1200 Honda Gold Wing motorsykler er registrert i Norge. 970 av eierne er med i Gold Wing Club. 300.000 kroner er prislappen for en ny sykkel i dag.

— Du får ikke bedre motorsykler, mener Erik Bøie fra Vågå i Gudbrandsdalen. Han mener det blir en livsstil å kjøre slike sykler. Hele året tar han familien med på tur.

— Vi har det som konger når vi er på tur, forteller Henk Jensen fra Stange og smiler til sin dronning, Anita, som kjører trehjuling.

GOD PLASS: På en gullving kan du også ha tilhenger.<br/>Foto: ODDLEIV APNESETH
1200 i NORGE: Det er registrert 1200 Honda Gold Wing motorsykler i Norge. 970 av eierne er med i Gold Wing Club.