• Enkelt å komme dit og mye å velge i for barna. Syden var ikke noe alternativ for oss, sier familien Hammersland fra Sund på Sotra om hvorfor de valgte Danmark som reisemål.

Mor Anne Jorunn, far Finn og barna Daniel (10), Malin (7), Iselin (4) og Christian (3 mnd) satte nylig kursen for Danmark med «Fjord Norway». I 13 dager skal de feriere i nabolandet i sør. De skal tilbringe en uke i leid hytte i Sæby sør for Frederikshavn. Resten av tiden bor de på hotell.

Seks familier

— Vi er seks Sotra-familier med mange barn som skal feriere i det samme området, forteller Anne Jorunn Hammersland.

Allerede i fjor høst begynte familien å planlegge Danmark-turen.

— Vi hadde egentlig bestilt fergeplass mellom Larvik og Frederikshavn, men ombestemte oss. Nå slipper ungene å kjede seg så mye under en lang biltur østover, sier Anne Jorunn.

Lang ventetid

Ventetiden før ferieavreise var lang for de tre eldste barna.

— De har vært oppskrudd i lang tid, ler moren.

Sotra-familien er langt fra den eneste som drar med Fjord Line til Danmark.

— Vi har merket økt etterspørsel etter vårt såkalte «Kortferiekort», forteller markedsdirektør Nils Henrik Geitle.

Dette tilbudet inneholder transport til og fra Danmark, et par overnattinger og adgang til attraksjoner som Legoland og ulike sommerland.

350 barn om bord

På enkelte seilinger er det så mye som 350 barn om bord i «Fjord Norway». Fjord Line markedsfører skipet som «Barnebåten».

— Vi prøver å legge til rette for at barna skal trives om bord, og har en rekke aktiviteter for dem, sier Geitle.

Nå ser Sotra-familien Hammersland frem til et spennende ferieopphold med både bading, grilling, og forhåpentligvis et besøk i fornøyelsespark.

Eldstemann Daniel har vært i Danmark en gang tidligere. Da var han bare to år.

— Han husker nok ikke så mye av det nå, smiler mamma Anne Jorunn.

<b>NYTER UTSIKTEN:</b> Søstrene Malin og Iselin Hammersland nyter utsikten fra «Fjord Norway» - på vei til feriedrømmen i Danmark.<p/> GIDSKE STARK (foto)
<b>FERIE:</b> Ferie er brustid, også for Malin Hammersland. <p/>GIDSKE STARK (foto)
<b>HOPP OG SPRETT:</b> Tegnefilmen med Donald var ikke så spennende, synes Malin (7) og Iselin (4) Hammersland. Mye gøyere å hoppe og sprette i rampelyset på «Fjord Norway».<p/>GIDSKE STARK (foto)