Det lille fartøyet er Fjord1 Fylkesbaatanes «Fjordprins» — det store tyske «Beluga Resolution». Målet for begge er Singapore. Der skal Fjord1s pensjonerte hurtigbåt frakte turister fra flyplassen og ut til de turiststedene i nærområdet.

«Fjordprins» gikk sin siste tur 20. januar, og ble rett etter solgt til sine nye eiere. Hurtigbåten har de siste årene gått annenhver uke fra Bergen til Sogn og annenhver uke fra Bergen til Nordfjord.

— Det har på alle måter vært et solid og arbeidssikkert fartøy, men nå var tiden inne for å fornye tonnasjen vår, sier administrerende direktør Stig Kristoffersen i Fjord1 Fylkesbaatane.

Nye «Fjordprins» ble døpt allerede for ett år siden, men vendte tilbake til verftet i Hyen like etter. For en tid tilbake kom «nyeprinsen» tilbake, fem meter lengre og med plass til 300 i stedet for 200 passasjerer. Den har overtatt rutene til «gamleprinsen».

Nå skal «gamleprinsen» nyte utsikten fra sin flotte dekksplass på det tyske fraktefartøyet gjennom Den engelske kanal, Middelhavet, Suezkanalen og ferden videre mot sine nye og mer eksotiske farvann.

Ler mer på bysidene onsdag!

Hvordan vil du huske «Fjordprins»? Syng ut i kommentarfeltet under!