Da sponsorene var i boks, var det ingen vei tilbake. Tone Breivik (19) og Hilde Veronica Grøtte (19) fra Fana gymnas måtte sørge for å vinne sitt eget veddemål; å sykle fra Bergen til helgens russetreff i Kongeparken utenfor Stavanger.

— Det blir gøy, dette her. Vi har fått både vennesponsorer og bedriftssponsorer, ler Hilde og Tone og tar siste prøverunde på syklene. Fem kamerater betaler for eksempel hundre kroner hver mot at de får bilde av seg selv og telefonnummeret på jentenes t-skjorter.

Sekkene er små, og inneholder klær og litt drikke. Første stopp Haugesund.

— Kart? Vi har et, men tror ikke vi tar det med. Det er jo bare strake veien.

To dager regner Hilde og Tone med å bruke på sin tohjulte ferd til siddisland. Fredag er egentlig skoledag, men de spreke jentene ordnet den biffen også.

— Vi sendte en søknad om å få fri fra skolen, og kalte det studiedag i gym med fordypning i sykling, ler Tone. Det funket det, gymlæreren var helt frelst.

Men så var det det været. Regn er ikke akkurat perfekt sykkelføre.

— Vi tåler å bli våte. Har tenkt å sykle i russedrakt og la det stå til, sier Hilde og legger til at moren forsøkte å lure en regnbukse ned i sidelommen på sekken.

Sovepose har de ikke med. Det ordner seg, får vi vite. Er man russ, så er man russ.

— Kanskje vi kan elge oss innpå noen bærumsruss, de har jo svære busser med skinnseter, foreslår Tone og ler litt til.

Går alt etter planen, er de eventyrlystne jentene fremme fredag formiddag. Men hjemturen blir neppe på to hjul.

— Du kan jo miste lappen hvis du sykler med alkohol i blodet, så den sjansen tar vi ikke, sier Tone.

Så er det bare å gi seg pedalene i vold. Helt konge, spør du oss.

STAVANGER NESTE: Tone Breivik og Hilde Veronica Grøtte spøkte med at de skulle sykle til russetreffet i Kongeparken. De trodde ikke medelevene på Fana at de ville klare - og vips, et veddemål var født. Hvem tror du vant. <p/>FOTO: ELISABETH LANGELAND MATRE