Daniel Arnesen var blant flere hundre syklister, proffe og amatører, som hadde møtt opp på Fisketorget i morges.

— Det er første gang jeg er med. Jeg tror det blir veldig gøy, det er god trening. Blir det mye motvind kan det bli tungt, men jeg tror det skal gå bra. Det er uansett fint å være ute, sier Arnesen.

Over 600 deltakere

Skjærgårdsrittet er på til sammen 65 kilometer og går fra Bergen via Kolltveit og Misje til Hellesøy helt nord i Øygarden.

— Det er 26. gang vi arrangerer Skjærgårdsrittet på 16. mai. I fjor var det 600 deltakere. Jeg har foreløpig ikke fått helt oversikten over hvor mange som er med i år, men det er nok flere enn i fjor, sier arrangør og formann Marianne Hafsås i Cykleklubben Sotra.

Deltakerne er delt inn i to klasser, en «turklasse» som sykler på tid, og en «mosjonsklasse» som sykler i sitt eget tempo.

— Det er ikke bare proffe som deltar. Det er folk som bare vil ha seg en fin sykkeltur, også. Deltakerne er fra 16 år og oppover, stort sett, sier Hafsås.

<b>ARRANGØR:</b> Marianne Hafsås er formann i Cykleklubben Sotra som arrangerer Skjærgårdsrittet for 26. gang i år.
ANE BØRHAUG
<b>FØRSTE GANG:</b> Daniel Arnesen (17) fra Nesttun sykler Skjærgårdsrittet for første gang 16. mai. - Jeg gleder meg, sier Arnesen. Sykkelrittet går fra Bergen til Hellesøy, helt nord i Øygarden.
ANE BØRHAUG