Derfor var det farvel til fluktstol og solkrem da solen stod som høyest i går formiddag. Heller på med klatresko, kjeledress og hjelm for dem som hadde meldt seg på til lag-NM i stolpeklatring for e-verktilsatte.

— Knallhardt, peste Odd Magne Lokøy fra BKK Kokstad da han fikk kontakt med jorden igjen etter sin klatring mot solen. Svetteperlene rant, og 48-åringen innrømmer at formen ikke er helt i zenith.

— Men taper vi her, skal vi vinne parketten. Ikke uvesentlig det heller.

Drøyt 1200 e-verkstilsatte fra hele landet er på Stord denne helgen. I går gjorde de unna konkurranseløp, mosjonsløp og stolpeklatring. I dag er det tid for båtturer med fest og basar i Sunnhordlands-bassenget.

— Med dette været er mye gjort. Perfekt, strålte Tjerand Espeland hos arrangøren Sunnhordland Kraftlag mens kolleger i fullt linjeantrekk hang i wire syv meter over bakken på Stord Stadion. Andre lot seg beruse av både vær og drikke. Mon tro om de kom seg til start, alle sammen, da fem og åtte kilometer med løping skulle gjøres unna seinere på dagen ...

HØYT HENGER DE: Innsatsen var upåklagelig da Sigbjørn Hagland fra Haugaland Kraftlag (bildet) og hans medsammensvorne svettet seg gjennom formiddagsøkten på Stord Stadion.
Foto: Per Egil Larsen