— Han der hadde passet kjempebra! sier produsent Maria Ekerhovd og nikker mot en tykkfallen, skallet mann som går over veien like nedenfor casting.nos lokaler. Kanskje han har lyst til å spille i en kortfilm? Maria løper bort for å spørre, men mannen rister bestemt på hodet.

— Han var turist. Dessverre, forklarer hun. - Men de er der ute. Det er bare snakk om å finne dem!

Sammen med regissør Bobbie Peers er Maria på jakt etter statister på den tyngre siden av gjennomsnittet. For «Sniffer» finner sted i en annen verden, der alle mennesker kan fly, men ingen tør. I stedet tynger de seg til jorden med gravitasjonsstøvler og spiser masse fet mat.

— De går bevisst inn for å holde seg så tunge som mulig, for å være sikrere på at de ikke tar av. I dette universet er det uvanlig å være tynn, forteller regissøren, som også har skrevet filmen.

Ikke Elizabeth Taylor

May-Lis Lillestøl er en av bergenserne som kanskje blir en del av Sniffer-universet. Hun kom tilfeldigvis forbi casting.no under den åpne rollebesetningen i går, men hadde lest om kortfilmen i avisen på forhånd.

— Jeg så at de var ute etter noen som var litt kraftige. Da tenkte jeg at dette kunne passe meg. Men nå hadde jeg helt glemt det! ler hun. May-Lis har ikke noen statisterfaring, men tror det kunne vært moro å prøve seg.

— Jeg er ikke noen Elizabeth Taylor-type, akkurat. Om jeg har noe talent har jeg ingen peiling på. Men jeg tenkte det kunne være litt spennende og gøy å forsøke noe nytt, smiler bergensdamen.

Trenger kone og sjef

Den ordløse kortfilmen på 8,5 minutter skal spilles inn i Bergen i august. Den er finansiert av Vestnorsk filmsenter og Norsk Filmfond og har et budsjett på hele 1,2 millioner kroner. Å få folk til å fly er dyrt, selv på film.

— Vi har tatt oss god tid fordi vi ønsker å lage en god film. Fokuset er på det visuelle, som er enda viktigere i en kortfilm. Der teller hvert sekund og hvert shot mye sterkere enn i en spillefilm, forteller regissøren.

Hovedrollen skal spilles av Danny Schlessinger fra London, men Peers og Dreamfactory AS er fremdeles på jakt etter hans kone, som er godt i hold, og hans strenge, store sjef, i tillegg til de 40 som skal skape det alternative samfunnet i «Sniffer».