SILJE KATHRINE SVIGGUM silje.sviggum@bt.no

Puddersnøen ligger florlett på toppen av skare. 10-15 cm med glitrende krystaller. Det er sol. Det er blå himmel. Det er blikkstille.

Dersom du tror Kvamskogen er snørrete unger, irriterte fedre, appelsiner i solveggen og køgåing til Negerlandsbyen, ja, så har du kanskje rett. Ganske riktig er trekkene der. Eikedalen, Furedalen og det lille ved Ungdomsheimen. Visst kan du trekke inn i varmestuen, holde iskalde fingre mot en kopp rykende sjokolade. Hilse på naboen og naboens nabo og hans nabo igjen. Du kan. Hvis du vil.

I dag går Kvamskogen Skifestival av stabelen. Det blir anledning til å sprinte, eller rusle, langs løypesporet. Starten går ved Jonshøgdi Fjellstove. Du kan delta. Hvis du vil.

Men kanskje vil du ikke det. Kanskje vil du kjenne snøkrystallene smelte mot nesetippen, renne ned mot munnen. Kanskje vil du føle solen, der den ler og skotter frem fra lette skyer. Kanskje vil du gjøre som Geir, Stig og Tord. De fant veien til Steinskvandalen, oppstigning fra Ungdomsheimen.

— Føret er helt fantastisk! sier Geir entusiastisk.

Fjellene ser ned på oss med lav krattskog, puddersnø og glitrende krystaller. Solen prikker i huden. Nøl ikke. Til fjells, til fjells. Vi vet. Vi har vært der. På sporet. Av skiparadis.

FANTASTISK FØRE: Geir, Stig og Tord (f.v.) var blant turgåerne som nøt vinteren på Kvamskogen i går. (Foto: Odd Mehus)