Navn: Frode Øverli

Alder: 35 år

Bosted: Vekselvis Sotra og sentrum Yrke/tittel: Tegneserieskaperp/>

Hvor vokste du opp? — I Vadmyra/Loddefjord-området. Det var kjempefint å vokse opp der. Jeg hadde mange kompiser, som jeg spilte mye fotball sammen med.

Hvor ville du helst bodd? - Jeg er kjempefornøyd med ordningen bygd/by. Det er veldig kjekt å bo på Foldnes, men det er også veldig kjekt å ha «hytte med tre rom» i by'n. Kunne jo selvfølgelig tenkt meg å bo på sørligere breddegrader, men med tre unger på 9, 7 og 6 år må nok det vente en stund.

Hvor går søndagsturen? - Kan ikke skryte av å være turgjenger, nei. Søndagsturene mine legges som regel til en eller annen fotballbane.

Favoritt utested? - Som fotballidiot må jeg nok si Fotballpuben, for der viser de fotball. Mange Pondus-striper er blitt til der, ja ...

Hvor handler du klær? - Mye i utlandet. Liker ikke Dressmann-uniformer. Her heme går jeg kan hende på Jack & Jones.

Beste skillingsbollene? - Mååå det være skillingsboller? Den klassiske bollen for meg er sommerbollene til Solbrød på Bystasjonen. Ahh, det er boller i verdensklasse!

Ditt beste skoleminne? - Musikken på Sandgotna skole. Den gang klassen var i NRKs studio i Grieghallen og spilte inn en Santana-låt til «Etter skoletid». Jeg spilte gitar, hele to grep! Familien hadde kassetten klar hjemme, og det hele ble spilt inn. Men ingen av dem hørte gitarspillet mitt ...

Din bergenske favorittrett? - Fiskekaker, gjerne i sos med tilbehør.

Hvor er du medlem? - Mathopen Old Boys, Sotra Blues Club, Grafil (org. for illustratører, red.anm.) og selvsagt Liverpool Supporter Club. Aldri Manchester United, det blir over mitt roterende lik!

Hva samler du på? - Jeg er ingen samler.

Ditt bergenske favorittuttrykk? - Den e' brun!

Hva er du mest stolt over? - Byen som helhet. Bergen er en vakker by. Jeg har reist mye, men det er få steder i verden som er så pen som Bergen. Det er noe estetisk og ekte over den.

Hva ville du vist en turist? - Jeg ville nok dradd han opp på Fløyen for å se på utsikten over herligheten. Og så en tur utom Bergenhus og festningen. Jeg har nemlig vært sesjonsassistent der ute.

Hva er du minst stolt over? - Brautende bergensere. Det er for tynt å braute bare fordi man er fra et bestemt sted.

Hva mangler i byen? - Et fotballag som vinner serien elleve år på rad!

Hva savner du når du er på reise? - Egentlig ingenting. Vet bare at det er veldig godt å komme hem igjen. Så noe må det være ...

Hvor er det mest romantiske stedet? - Bakerste benk på KP9.

Ditt første kyss? - Jeg var tretten-fjorten år og kysset en av jentene i gaten. Jeg skjønte fort at det ikke ville utvikle seg til et fast forhold ...

Favorittbergenser? - Jeg respekterer mange. Som Gunnar Staalesen - han er fantastisk. Jeg er også imponert over Frank Hammersland - han har laget mange gode låter.

Har du gått i buekorps? - Ja, jeg gikk én dag i Sydnes. Men fordi jeg tapte stygt i bordtennis i klubbhuset denne dagen, ga jeg buen og hatten til en kompis. Og han fortsatte.

Når var du på Stadion sist? - Nå nylig, da Brann spilte uavgjort 1-1 mot Odd Grenland. Jeg går når anledningen byr seg. Har sansen for Kvisvik. Er nok litt for ung til Kniksen, men jeg har en formening om at han var god.

Det flotteste byfjellet? - Jeg er oppvokst ved foten av Lyderhorn - et konkret fjell med topp og fantastisk utsikt. Så det må bli Lyderhorn.

En god dag i Bergen for deg? - Å våkne til et noenlunde bra vær og gå ut og nyte været. Ta turen oppom Stadion for å se Brann vinne, og deretter en tur ut på by'n med kompisene. Det høres ut til å være en helt grei dag - he he ...

Ordfører for en dag? - Da ville jeg pantsatt smykket og gitt pengene til Brann. Kanskje det blir nok penger til grunnstein til et nytt stadion?

Bergen om 50 år? - Vanskelig å si. Det regner sikkert akkurat like mye, kanskje til og med litt mer. Og alle over 85 får gratis partoutkort på Stadion - he he.

ANNE-GRETHE DAHL

LURINGEN: Tegneserieskaper Frode Øverli har en formening om at Kniksen var god. Her tar han godfoten i nærmere øyesyn på gratishaugen ved Stadion.
TOR HØVIK