— Gud, jeg har vært så redd for den. Og nå er jeg så glad for at Kornelius er tilbake, jubler matmor Hege Monstad.

Fredag ved 12-tiden forsvant skilpadden fra huset på Nesttun. Det førte til damebesøk på fredag kveld, før politiet sørget for en natt på Sentrum politistasjon på vann og salat. Deretter avsluttet Kornelius helgen med en natt på Akvariet.

I mellomtiden har matmor Hege Monstad vært fra seg av bekymring. Hun har lett i hele nabolaget og hengt opp plakater hvor skilpadden er etterlyst.

Se levende bilder av Kornelius og hør matmor Hege Monstad forklare hendelsesforløpet!

- Har lett og lett

— Jeg har lett og lett. Nå er jeg så lykkelig for at den er tilbake, sier Hege.

Hun var inne i huset og ordnet med noen klær på fredag da skilpadden forsvant. Kornelius går vanligvis fritt rundt i huset. Han har ikke stukket av før.

Kornelius hadde lagt seg til i en grop i hagen. Vanligvis blir han liggende lenge der i flere timer. Men ikke denne gang. Da Hege kom ut var Kornelius borte.

Dermed begynte jakten. Rundt klokken 19 samme dag dukket han opp hos Marta Lilletvedt, som bor rundt 150 meter fra huset til Kornelius. Hun hadde selskap for noen venninner.

- Lettere sjokk

— Jeg fikk lettere sjokk da jeg så at det kom en skipadde spaserende ned grusgangen, sier Lilletvedt.

Hun og venninnene fikk seg en god latter. Hun ringte Akvariet, men kom ikke gjennom på telefon. Så ringte hun politiet. Og de rykket ut for å hente Kornelius. Han fikk sove hos politiet i en pappeske.

— Vi kontaktet Akvariet på lørdag og de hentet den. I mellomtiden fikk den salat og vann her i vakten, i samråd med dem som kan noe om dette, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Etter en natt hos politiet ble det en overnatting på Akvariet for skilpadden Kornelius, som egentlig er en jente. Skilpadden er av typen gresk landskilpadde og er omtrent like stor som en frokosttallerken. Den er lovlig importert, fordi Hege er allergiker.

Gjenforent

Søndag formiddag var matmor Hege fortsatt på jakt etter skilpadden sin. Ved en tilfeldighet spurte hun familien Lilletvedt om de kunne ha sett en skilpadde.

— Det var helt utrolig. Hun fortalte at politiet hadde hentet den. Og da jeg ringte dem, så kunne jeg bare hente den på Akvariet!

I dag ved 12-tiden var skilpadden gjenforent med familien Monsen. Lettelsen var stor. Dermed vanket det både jordbær og ekstra salat på 12-åringen.

TRAVEL HELG: Kornelius var innom et hageselskap, fyllearresten og Akvariet i Bergen før han igjen kunne komme hjem til matmor og jordbær.
Sævig, Rune