En 23 år gammel mann fra Fana ble i går kveld varetektsfengslet i to uker med brev— og besøkskontroll. En 21 år gammel hovedsiktet er fortsatt på rømmen etter kidnappingsdramaet like før midnatt tirsdag.

Rømlingen skal ha formidlet til politiet at han vil forklare seg mot å slippe fengsling.

— Dette vil jeg ikke kommentere. Men jeg regner med at vi på et eller annet tidspunkt får kontakt med ham, sier politiadvokat Berit Salbu.

Med hagle og revolver

Til sammen fire personer er siktet for frihetsberøvelse, legemsfornærmelse, trusler under særdeles skjerpende omstendigheter eller medvirkning. Gulating lagmannsrett nektet i går å varetektsfengsle to av de siktede, en 17-åring og en 19-åring, og begrunnet det med at fengsling er et for sterkt virkemiddel.

— Vi tar løslatelsene til etterretning. Men det kompliserer vår etterforskning, sier Fana-lensmann Norvald Visnes.

Bergens Tidende fortalte i går om volds- og trusseldramaet hvor to ungdommer i tur og orden skal ha blitt kidnappet, truet med våpen og utsatt for vold. Etter det Bergens Tidende forstår, mener politiet at de to eldste siktede, 21- og 23-åringen, er de som har opptrådt aktivt og truende med hagle og revolver. Mannen som fortsatt er på frifot skal i tillegg skal ha gått løs på 16-åringen med slag og spark ved Bjarghallen på Stend i Fana.

Bakgrunnen var et slagsmål tirsdag kveld der den yngste siktede ble frastjålet mopeden sin. I stedet for å henvende seg til lensmannen, har 17-åringen kalt sammen til sitt eget, private hevntokt, og fått hjelp av en 19 år gammel sjåfør.

Langt fra bebyggelse

Mopedeieren kontaktet 21-åringen, som skal ha skaffet en hagle og en revolver. En 23 år gammel bekjent av 21-åringen var også med. «Firerbanden» skal deretter ha startet jakten på 16-åringen. Ferden endte i mørket og langt fra nærmeste bebyggelse på Stend i Fana, der 16-åringen ble slått, sparket og truet med våpen. Forut for dette hadde de fire også truet og kidnappet en 19-åring, for å finne frem til sitt endelige offer. De to fornærmede kom fra hendelsene uten større fysiske skader. Begge skal ha vært kidnappet i opptil 30 minutter.

Forsvarer Baard Christian Tvedt, som representerer den løslatte 17-åringen, bekrefter at hans klient initierte handlingene som de fire nå er siktet for.

— Han satte i gang noe som han ikke forsto rekkevidden av. Men saken har en bakgrunn som starter en stund før, sier Tvedt, som ikke vil si hva det gjelder.

Advokat Jon Håkon Hegdahl, som forsvarer den fengslede 23-åringen, ville i går kveld ikke kommentere kjennelsen i Bergen forhørsrett.