— Vi respekterer de organiserte og stoler på at de følger spillereglene.

Det er ikke første gang hotelldirektør Nina Schancke Nilsen har levert den replikken til journalister i dag. TV2 har vært her. NRK sitt tv-team stilte de samme spørsmålene. Bergens Tidende betyr flere kritiske kommentarer og mer blitz. Fotografen blir nærgående med linsen. Nina Schancke Nilsen smiler anstrengt.

Hotellet har 80 prosent belegg, og om fem minutter skal 90 gjester fra TrioVing serveres middag i restauranten. Alle de ansatte er i streik. Det er bare ledelsen og noen lærlinger igjen. Bergens Tidende vil ha svar. Gjengen fra TrioVing vil ha øl. Det skal de få. Om så hotelldirektøren selv skal stå i baren.

En håndfull lærlinger

Restauranten er nesten full av gjester. De forsyner seg av middagsbuffeten, og de tre som er på jobb går raskt, men smilende rundt. Det er tomt på kjøkkenet. Hotellet drives av en håndfull mennesker. Jenten fra restauranten dukker også opp i resepsjonen. Smilende, men konsentrert. En pianist svinger opp med temaet fra "Hjortejegeren", og musikken demper lyden av de løpende føttene. Hotelldirektøren er på plass i baren. TrioVing-forhandlerne er på tur. Da skal de ha en konjakk eller tre.

— Jeg synes det er utrolig bra at hotelldirektøren stiller opp. Jeg støtter henne. Og de streikende. Jeg støtter alle, forsikrer gjesten i baren. Han er blitt blomstrende i språket, og legger til at hotelldirektøren er usedvanlig vakker. Det begynner å bli sent.

Fuktige forhandlere

Pianisten spiller "La vida loca", og Trio Ving-forhandlerne løsner på snippen. Det er deres kveld, og de bestiller gladelig en øl til. Det har vært en lang dag for hotelldirektøren, men det er lenge til hun kan gå hjem. Gjestene har bestilt og betalt. Hotellet kan ikke bare kollapse selv om de ansatte streiker. Schancke Nilsen stryker en hektisk hånd over pannen, og fortsetter til glede for fuktige forhandlere.

Ingen merker at hun er den eneste på jobb.

PÅ PINNE: Hotelldirektør Nina Schanke Nilsen er bartender og altmuligdame på Quality Hotel Edvard Grieg. FOTO: HELGE HANSEN.