Sandvik er både datafreak og kapellan i Løvstakksiden menighet i Bergen. I formiddag skal han spre det glade budskap til sine tilhørere fra prekestolen i Solheim kirke. Men i løpet av noen dager er prekenen også tilgjengelig for andre interesserte. Et par klikk på internett er nok for å høre eller lese hva presten har på hjertet.

Sandvik startet sin private nettkirke i august. Uten at han har drevet noen form for PR, opplever han at menigheten utenfor hans tradisjonelle menighet består av minst like mange sjeler som han samler i benkeradene i Solheim og St. Markus kirker på Løvstakksiden. Derfor er nettkirken hans kommet for å bli.

Stor menighet

I neste uke lanseres tilbudet hans i menighetsbladet, og da tar han imot gratis abonnement på søndagens gudsord. Han håper og tror at enda flere da vil gjøre de nødvendige tastetrykkene for 15 minutters preken. Og han tar mer enn gjerne imot kommentarer fra sine «kirkegjengere» på internett.

— Tidligere var jeg prest i Flatanger i Trøndelag. Da la jeg prekenene mine ut på nett, og oppdaget raskt at jeg plutselig hadde en ganske stor menighet utenfor selve kirkehuset. I vår kjøpte jeg ny pc, og da kom ideen tilbake. Så nå legger jeg ut alle mine prekener. Så kan folk som ikke dukker opp i kirken for selv å høre budskapet i originalversjon, enten lese prekenen eller laste den ned på podcast og høre den på mp3-spiller, forteller Sandvik.

For høy terskel

Han mener det er utfordrende å ta ny teknologi i bruk for å spre Kirkens budskap.

— Målgruppen min er de som opplever kirken som et sted med for høy terskel til at de selv går inn dit, men som samtidig er åpen for kristen forkynnelse. At mange kirkefremmede er interessert i det, viser jo de store lyttertallene fra morgenandaktene i NRK.

Han er også opptatt av å krydre nettsidene med farger og kunstneriske uttrykk. Samtidig blir en nettpreken krevende fordi han må skrive fullstendige manuser til søndagenes preken.

— Som prest opplever jeg det som veldig spennende å kunne operere og kommunisere på flere nivåer. Å få preke på nettet er virkelig krydder i hverdagen, sier Sandvik.

Nettadressen til Sandviks nettkirke er: http://web.mac.com/arnulf.sandvik

PREST OG DATAFREAK: Pc-en er blitt nesten like viktig som prekestolen for kapellan Arnulf Sandvik.