Festivalen ble offisielt åpnet av ordfører Herman Friele klokken 12 i dag. I bodene var det full aktivitet lenge før.

Ingrid Karoline Nilsen (5) hadde funnet veien til en av bodene som selger lapper sammen med mormor Else Karin Nilsen.

— Vi tenkte vi skulle kjøpe med oss litt forskjellig. Ingrid ville gjerne ha lapper, forteller mormor.

Bodene bugner med alle slags fristelser fra lefser, honning og syltetøy til geitost, eplesaft og spekemat.

— Her har det vært full trafikk. Det var kø ved lappene allerede før vi hadde startet, sier Ruth Fjose i Steinstø-boden.

Matfestivalen varer hele helgen. På programmet står også kunstutstillinger og familiearrangementer.

— Vi har vært utrolig heldige med været i dag. Det har virkelig mye å si for hvor mange som kommer. Så langt har det vært kjempebra, forteller hun.

<b>FULL AKTIVITET:</b> Allerede ved 11-tiden i formiddag var det mange som hadde funnet veien til matbodene på Bryggen.
ANE BØRHAUG
<b>PÅ BESØK:</b> Venninnene Hildegunn Romstad og Ellen Toverud fra Oslo er på besøk i helgen. Bjørg Devik Aurlien serverte smaksprøver på urtesalt på Bryggen. - Det var veldig godt. Mye spennende urter her, sier Romstad. - Det er kjempeflott å gå rundt og se her, smiler de.
ANE BØRHAUG
<b>HJEMMELAGETE LAPPER:</b> Ingrid Karoline Nilsen (5) ble fristet av hjemmelagete lapper på matfestivalen på Bryggen i dag. I bakgrunnen er Heidi Steinstø Helgheim (t.h.) og Ruth Fjose i Steinstø-boden.
ANE BØRHAUG