Det var mellom klokken halv fire og fire i natt mannen møtte land. Og det med et smell.

Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken og de varslet i sin tur politiet.

— Vi fikk melding om ulykken klokken 04.01. Båtføreren var bare lettere skadet. Det er mistanke om promille, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland politidistrikt.

— Politiet vekket oss, forteller kaptein Truls Pedersen på redningsskøyten Kristian Gerhard Jebsen til bt.no i morges. Redningsskøyta har sin base ved kaien i Kleppestø.

Fikk oppgitt feil ulykkessted

Meldingen gikk ut på at en fritidsbåt var kjørt i fjellveggen mellom Kleppestø og Askøybrua.

— Vi søkte med kraftige lyskastere langs land, men fant ingen båt. Det var ikke så rart, siden det ikke var der han hadde kjørt på land. Mannen så lysene og vi hadde kontakt med han. Det gikk om lag 20 minutter før vi fant mann og båt på Knektholmen ved tankanleggene utenfor Florvåg, forteller Pedersen.

Fritidsbåten av merke Draco, må ha hatt stor fart da den traff land. I tillegg til store skader i baugen, knakk rattet da den gikk på berget. Den 40 år gamle båtføreren fikk seg en skikkelig smell i krasjet.

Redningsmannskapene på Kristian Gerhard Jebsen, fraktet båtfører og politi tilbake til Kleppestø-kaien, før de gikk tilbake for å redde båten.

- Utrolig heldig

— Båten hadde bare fem centimeter med fribord før vannet hadde fosset inn. Da hadde den gått rett ned. Det er syv-åtte meter dypt der mannen kjørte på land på Knektholmen. Sånn sett var mannen utrolig heldig, at det ikke gikk verre, sier kaptein Pedersen.

Båten ble slept til kaien på Kleppestø i morges, før den ble fraktet på lastebil til båtfabrikken Viksund i Strusshamn.

40-åringen var alene i sin 25- 26 fots store fritidsbåt da han braste i fjellveggen.

Frykter ulykkessommer

Det er bare få dager siden Redningsselskapet advarte mot en ny ulykkessommer på sjøen.

– Med ulykken i Bergen er tre båtførere er allerede skadet i sammenstøt med land. I fjor omkom flere på denne måten enn noen gang, ifølge Redningsselskapet.

– Vi er engstelige for denne utviklingen, sier informasjonssjef Ingvar Johnsen.

REDDET: Her på Knektholmen utenfor Florvåg blir havaristen funnet og tatt hånd om av Redningsselskapet.
Redningsskøyta Kristian Gerhard Jebsen
Pål Engesæter
Pål Engesæter
Pål Engesæter