BORGHILD BERGE

— Ka står det på skiltet, mamma?

Simen Nilsen Haugstvedt (6) ser spørrende på mamma Camilla Nilsen Sæterstøl.

— Det står at isen er trygg.

— Eg går utpå, mamma!

Simen ser ikke like sikker ut som han høres. Han våger seg ikke ut på isen uten mammas godkjenning. Mamma gir klarsignal, og Simen beveger seg med forsiktige steg utpå det islagte vannet. Det tar ikke lang tid før forsiktige steg blir til løping, tramping og hopping.

Camilla Nilsen Sæterstøl er på fredagstur med barna Louise (9), Simen (6) og Sara (6). Med på turen er også venninnen Cathrine Nepstad med sønnen Henrik Hjelmeland Nepstad (2,5).

Louise og Simen løper og sklir bortover isen.

— Sant det er gøyt! roper Simen og hyler av glede.

— Du klarer ikkje ta meg! skriker Louise og benflyr av gårde.

Plutselig vakler beina, og hun går rett i isen. Men sekundet etter er hun på føttene igjen. Hun hviner begeistret og seiler over isen med Simen hakk i hæl. I Skomakerdiket var det bare skøytene som manglet i går ...

LYSTIG LEK PÅ ISEN: Louise Nilsen Haugstvedt (9) stortrivdes på islagte Skomakerdiket i går. Stadige deis i isen la ingen demper på humøret.
KOS I SNØEN: Etter en strabasiøs økt på glattisen smaker det med varm kakao. Fra venstre Sara Nilsen Haugstvedt (6), mamma Camilla Nilsen Sæterstøl og Louise Nilsen Haugstvedt (9).<br/>Foto: PAUL SIGVE AMUNDSEN