— Kvinnen ble overfalt av to menn som holdt henne nede og dro av henne deler av bekledningen. Hun ble også kastet inn i noen busker, sier Agnar Austerheim, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Den 26 år gamle kvinnen har anmeldt overgrepet og vært i avhør hos politiet.

Kjempet imot

— Etter hennes forklaring mener vi det ikke var en fullbyrdet voldtekt, men et voldtektsforsøk. Hun klarte å avverge voldtekten med å gjøre motstand , sier Odd Harald lensmann på Stord.

Politiet fikk melding om overfallet, som skjedde ved bussholdeplassen på Leirvik havn, klokken 04.44 søndag. Fornærmede ble kjørt til Stord sjukehus for grundig undersøkelse.

Kvinnen har ikke gitt noen klar beskrivelse av gjerningsmennene, men det virket for fornærmede som om de snakket dansk. Den ene mannen skal være rundt 35 år.

Ukjente gjerningsmenn

— Hun kjente ikke overfallsmennene fra før, sier Hovland. Politiet oppsøker nå arbeidssteder med danske arbeidere.

— Men siden det er veldig mange dansker i Norge også på Stord, er ikke denne karakteristikken avgjørende, sier han.

Politiet har fått en knapp beskrivelse av mennene som de nå arbeider etter. De har foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

— Det har vært gjort en rekke undersøkelser på åstedet, sier Hovland.

Politiet ønsker opplysninger fra personer som har oppholdt seg i området kaien/busstasjonen i Leirvik sentrum mellom kl. 04.00 og 05.00 natt til søndag.