8. Frisørtur for Rune kostet en hel formue!!!

28. mai 2007

Ja en mann må jo også se velstelt og fjong ut, så en tur til frisøren for å klippes trengs jo i ny og ne. Etter henvisning om hvor nærmeste frisør lå, gikk vi med freidig mot. Trengte ikke bestille time, bare kom inn og sett deg, sa frisøren. Han ble sirlig frisert med saks, barberblad og kam (hjemme bruker han jo bare maskin) og frisørvann for menn, mens 5 menn stod og så på!

Utenfor på en stol satt eg og ventet, som på utstilling, og trafikken av både folk og kjøretøyer gikk litt i stå. En mann kom til og med opp på trappen der eg satt, og ville sitte på en annen stol bare for å stirre, men frisøren jaget han høflig vekk.

Tydelig at de ikke var vant med utlendinger der, nei. ;-) Etter ca 15min var Rune nyklippet og fin, og med godlukt og gele i håret. Prisen for hele pakken, ja den va’kje nokke å si på, 25 indiske rupi, hele 3 kroner og 50øre!!! Slå den dokkar, Helen og Vigdis ;-)

Lederen for hele Telenor-prosjektet i India, som jobber på Accenture, inviterte oss hjem på lunsj lørdagen. Hun kom og hentet oss kl. 11.15, og kjørte oss hjem til huset hvor hun, bror med kone og et barn, og begge foreldrene hennes bodde. Der ble vi først servert snacks og juice, og praten gikk livlig (i alle fall for de som ikke var veldig sjenert)

Et par timer senere ble lunsjen servert, da med vertinnen som servitør, og ikke-spisende. Slik var vanlig skikk i India. Hun spiste med foreldrene når vi var gått fra bordet. Bordet var dekket av all slags indiske retter, skulle tro vi var 20 tilbords...Det var så mye mat, sterkt, sterkere og sterkest, og litt brød og ris til å nøytralisere med for meg... Men maten var deilig, eg kunne jo bare tørke svetten innimellom. Mett ble vi iallefall.

Hun hadde nylig kjøpt seg eget hus i nærheten, så vi ble med på en omvisning. Når vi kom tilbake, ble det servert kald drikke (les brus...). Så satt vi der igjen og pratet med foreldrene og broren, de var veldig interessert i Norge, og hadde litt kunnskap om Skandinavia. Veldig hyggelige mennesker, og artig å høre på ”far sjøl” når han pratet.

Vi fikk gave av familien, som takk for at vi ville gjøre den ære å besøke deres hjem! Kanskje noe å tenke på hjemme... Da vi ville dra hjem, måtte vi drikke te og spise kaker først, det var også vanlig skikk. Man går ikke før man har fått hele pakken, samme hva klokken er! Tilslutt ble vi kjørt hjem igjen av vertinnen, og da var kl. blitt 18.30...

Så det var en ganske lang lunsj, ikke som vi er vant med. Vi bare sluker maten, og drar...

En nydelig liten perle som heter The Unwind Island, ligger ca. 2,5km fra der vi bor. Det er et inngjerdet område med svømmebasseng, kunstig øy med bar, sandvolleyball, plen og solstoler, restaurant, og spillehall. Det skal liksom etterligne en vanlig sandstrand med alle fasiliteter, siden det er over 40mil til nærmeste strand.

Der var vi på brunsj en dag, og det var helt fantastisk. Vi betalte ca 100 nkr, og da var buffet, grillmat og så MYE du ville drikke inkludert.(både øl, brus og brennevin) Eneste en måtte betale utenom, var vann!!!!

Egentlig ganske dyrt for å være i India, men for oss som har noen kroner ;-)) var det vel verdt pengene! Vi spaserte hjem igjen for ”å gå av” oss alt vi hadde inntatt, og spiste ikke mer den dagen.

Monsuntiden nærmer seg, og det fikk vi jammen erfare her en dag. Vi var på bytur som vanlig, og det ble fort overskyet med mørkere og mørkere skyer¿ En regndråpe landet på armen, men vi er da bergensere, tenkte vi, så litt regn tåler vi vel. Plutselig åpnet alle himmelens sluser seg, og det føltes som hagl når det landet på oss! Vi løp til nærmeste bygning med overbygg så vi kunne søke ly. Etter bare noen minutter begynte det å dryppe gjennom overbygget, var ikke beregnet på så masse regn. Vi ble søkkandes våte fra topp til tå, og det så ikke ut til å gi seg heller.

Hadde heldigvis kjøpt noen klesplagg som skulle være gave, (sier ikke til hvem) så vi tok de over hodet og småsprang til favoritt-puben vår. Men med våte T-shirts, og aircondition begynte det å bli litt kaldt på overkroppen, så då sprang eg ut til nærmeste butikk, og kjøpte nye til oss begge for 10,— Da går det jo an. ;-) Selve monsunen kommer visstnok i neste uke.

Dere har jo hørt om trafikken her, og dens underligheter. Så jeg legger ut et bilde som er tatt utenfor et bilverksted, så kan dere jo selv prøve å finne ut av hvem som ”vinner” og kommer først ut av denne floken!!!

Inderne er rare, gitt.

Ha det på badet, og masse klemmer fra meg til alle mine lesere! Og husk at du kan legge inn en kommentar etter innlegget.. Det er koselig å få ;-)

9. Maling, utstilling og konserter...

4. juni 2007

Denne uken har flydd av gårde. Jeg har lest masse, funne mange kjente, og familiemedlemmer på Facebook. (ganske artig den saken der!!!) Og så har jeg malt en del¿ Kjempekoselig, eg suller i vei, og maler og maler. Et maleri er allerede på veggen hos den indiske familien vi var i lunsjbesøk hos i forrige uke!!! Mens jeg var utenfor og røykte, tok jeg bilde av huset deres. Da vi kom hjem la jeg det inn på pc-en, og kunne se etter det når jeg skulle male.

Kan tro de ble overrasket og begeistret da de fikk bilde, de var så fornøyd, og det skulle få hedersplass i stuen! Det ble oxo vist stolt frem til kollegene hennes på Accenture. Så no har eg fått anerkjennelse på det, og jammen ønsket de seg ikke et bilde til ;-)))

Så her males, og males det.

Har vært på en utstilling for unge indiske malerkunstnere, og der fikk man jo litt inspirasjon. Utstillingen var i et galleri på et flott hotell, ca 6-7km inn mot byn.

Hotellet heter The Leela Palace, og er noe av det flotteste hotellet eg har sett!

Sjekk denne linken:

http://www.theleela.com/hotel-bangalore.html

...så ser du ka eg mener... Bare hotellet og hagen ga jo en masse ideer til malerobjekter. Det var også et shoppingsenter der over 3etg, med bare flotte og fancy butikker. En stor sportsbar med bowlingbaner, golf, spilleautomater, og ellers alt hva en sportsbar bør inneholde. Fant en bokhandler der, og kjøpte meg noen bøker om maling og teknikker. Så her er det bare å lese og lære.

Fredag var vi på puben ”vår”, og der var det live-music. Et ungt band som var helt utrolig flinke, og eg tror vokalisten var en Freddie Mercury-wannabe...

Vi koste oss, og sang med for full hals. Vokalisten kastet T-shirten, og den havnet, ja gjett... I mine hender!!!! Flere unge jenter kom bort til meg etterpå og sa de var sååå misunnelige. He-he

Rune vant en T-shirt i en spørrekonkurranse om Formel 1, som ble holdt av noen lekre babes fra Kingfisher Airlines, som sponser Formel 1. Så kvelden var perfekt, kan man si...

En dag var vi på T.G.I.F (Thank God It’s Friday-restaurant) og spiste middag. Og ettersom det er en amerikansk kjede, så var de neimen ikke gniten med porsjonene! Vi fikk noen enorme tallerkener fulle av mat, så vi klarte ikke å spise alt opp. Men det var et kjempekoselig sted, så vi ble no sittende der lenge. Lenge nok til at eg bare ”måtte” smake på en av desserten... Åååhh, det var himmelsk, varm dobbel sjokolade-browniekake med vaniljeis, og toppet med sjokoladesaus og karamellsaus... Sier ikke mer ;-)

Lørdag var det konsert med Aerosmith på et stort konsertområde nord for byn. Vi ville være tidlig ute, så vi dro hjemmefra ca 3t før den skulle begynne. Kjøreturen tok ca 1t, for det var allerede begynt å køe seg i trafikken. Masse folk stimet til, og alle måtte gjennom hele 3 sikkerhetskontroller!!!

Kamera, video, vannflasker, sigaretter, lightere osv, var ikke tillat med inn. Og vi som hadde sekken full av alt! Men hadde oxo regntøy med i tilfelle regn, så vi skjulte det ulovlige under regntøyet. Vi ble kroppsvisitert og måtte gjennom slike ”porter” som de har på flyplassen. Enormt sikkerhetsopplegg, men ikke godkjent fra våre norske øyne. Vi så flere der inne etterpå som røykte både sigaretter og annet snusk.

Konserten var så som så, de var gniten på de gode kjente slagerne. Mest skriking fra Steven Tyler, og psykedelisk musikk, innimellom noen gode. Så vi gikk før det var slutt, og slapp dermed det totale kaoset som fulgte når alle de andre tilskuerne skulle hjem. Men det var jo en kjekk opplevelse tross alt!

Må skrive litt om røyking...

Ser ikke så mange som røyker av inderne her, spesielt ikke ute på gaten. Men det er helt forståelig med all den forurensningen. Og en annen ting, neimen ikke lett å få tak i verken sigaretter eller lightere... Det selges kun i spesielle småboder, og de vokser ikke akkurat på trær, kan man si...

Men et underlig fenomen er å skue når vi er på pubtur! Det er at mange av dem røyker når de drikker alkohol, eller rettere sagt: de bare ”puffer” som om de røyker sigar. De inhalerer ikke, bare blåser ut igjen med en gang... men røyke skal de!

Skjønner ikke poenget der altså. Kanskje de syns det er tøft å liksom-røyke... Mange kjøper en 10-pakning sigaretter når de bestiller drikke i baren, så det virker ikke som om de røyker ellers.

Så de sitter no der med ølet og røyken sin, fyller munnen med røyk så de får bollekinn... puffer ut... .og syns gjerne det er kult. De er jo veldig opptatt av ”image” disse inderne, prøver vel gjerne å være litt mer vestlig...

Men for meg virker det ganske pussig og unødvendig, i alle fall jeg som vet hvor ille det er med denne røykingen. Kremt, kremt...

Men som sagt, dette er jo ”anderledeslandet”

Ettersom monsunen er på vei, har det blitt litt mildere. Bare rundt 30gr på dagen, og faktisk nede i 26-27gr om natten. Det gjør overhode ingen ting... Men vi har jo vent oss til varmen her, så det går veldig fint.

Har bestilt tur til Dehli og Agra i St.Hanshelgen. Må jo få med oss Taj Mahal!

Og uken etter det kommer ”ungene” på besøk!!! Jippi, gleder meg som en unge, lenge siden eg har sett de no. Så då blir det mye klemming og kosing, ja.

Håper alle der hjemme har det bra, vi storkoser oss!!!

Hei så lenge, klemmis til alle ;-)

10. Togtur, Mysore og marked.

11. juni 2007

Så har vi fått oppleve å reise med verdens største bedrift, den indiske jernbanen, men sine 1,5 millioner ansatte! Og det var akkurat slik som sikkert de fleste av oss har sett på tv. Det er inndelt i forskjellige kategorier og klasser. Vi hadde bestilt billett på 1.klasse med aircondition, det ble vi anbefalt. Der var det omtrent som på et vanlig tog til Arna, med høye seter som kunne legges bakover, 3 og 2 i rader. Ellers var de fleste vognene uten a-c, men med åpne vinduer og benker til å sitte på. I vognen vår var det ikke så mange folk, men de andre vognene var ganske fulle.

Toalettforholdene var som mange andre steder i India, et indisk do, og et vestlig do. Det indiske har hull i gulvet med fotmerker på hver side. Og hullet, ja det går rett ned på skinnegangen! Det samme gjør det på det vestlige, men du slipper i alle fall å stå når du skal gjøre ditt fornødne! Det var lett å finne kupeen vår, for utenpå vognen var det limt opp et ark med navn, alder og setenummer til alle i den vognen. Turen var behagelig, og vi fikk sett masse langs veien. Jevnt og trutt kom der selgere med all slags fristelser av mat og drikke, og toget gikk og ankom helt i rute. Billig var det også, ca 45,- kroner hver vei, og det var de dyreste billettene.

Turen, som tok ca 3timer gikk til Mysore, en flott by ca 15 mil sør for Bangalore. Der bodde vi på et rolig og landlig sted med bungalower, litt utenfor sentrum. Vi betalte ca 220,- kroner pr. natt, og det var med frokost. Deilig å være på ”landet”, ikke noe trafikkstøy eller tuting.

Byen er kjent for sine mange flotte hager og gamle ærverdige bygninger, silke, maling, sandaltre, og ikke minst det store flotte palasset til maharajaen som regjerte der under den engelske okkupasjonen. Det var et fantastisk skue, et kjempepalass av stein, marmor, gull, sølv, og ibenholt. Kupler og spir, enorme utskjærringer i stein og tre, malerier på tak og vegger, mosaikk i tak og gulv, og store uthuggete søyler i stein. Kan nesten ikke beskrives, det må oppleves på egenhånd. Selve palasset var inngjerdet med flotte murer og søyler, og der var også noen gamle templer og museum.

Det var ikke tillat å fotografere inne, men ute var det bare å filme og fotografere i vei. Men fikk no kjøpt postkort av bilder som var tatt inne. Hver søndag kveld mellom 7 og 8, lyses hele palasset opp med 97 000 lyspærer som er festet på hele bygningen. Det fikk vi dessverre ikke med oss, for da var vi allerede tilbake igjen i Bangalore. Men det er sikkert et flott syn.

Et stort frukt & grønt-marked er også et av byens kjente varemerker. The Devaraja Market. Det sies at det er et av Indias mest fargerike, og et yndet objekt for fotografer. Der måtte vi jo selvfølgelig en tur også, selv i 35gr varme. Det var utrolig flott, frukt og grønt var stablet fint i systemer, krydder av alle slags farger i flotte tuer, blomster i kranser og søyler, oljer i alle slags krukker og størrelser.. Kan nesten ikke beskrives det heller. Der fikk du det meste til all slags matlaging, og kjøper og selger, som prutet i vei, var stort sett glad og fornøyd. Mange ville gjerne bli filmet eller tatt bilde av, så det var ikke noe problem.

Fikk tatt masse fine bilder, men kan dessverre ikke vise alt her. Må nok vente til vi kommer hjem til gamlelandet!

Det var ganske hett, og vi ble begge solbrent i hodebunnen. Vi drakk mye vann og gikk sakte, men tilslutt måtte vi melde pass. Vi måtte finne oss et sted vi kunne sette oss ned, et ordentlig ”vannhull” med aircondition, mat og drikke. Men det var ikke så lett, der var ikke puber i den byen. Så vi fikk en rickshaw til å kjøre oss til nærmeste hotell med restaurant! Og det var jammen godt å få sette seg, vi holdt nesten på å gå i bakken.

Der er mye annet å se i Mysore, men vi kunne ikke rekke over alt. Det vi fikk oppleve var så flott at vi var kjempefornøyd når vi reiste hjem igjen.

Har ellers vært og fått pleiet føttene mine, en pedikyr til hele 57,- kroner på en salong rett oppe i gaten her! Det var jammen godt, for å gå barbeint i sol og varme hver dag, tar jo på for stakkars norske trauste føtter. På salongen hadde de det meste innen kroppspleie, så eg tar nok turen flere ganger... må ta vare på kroppen ser du.

Kino var vi på her en dag, og så filmen Pirates of the Caribbean III. En storslagen film, og eventyr som eg ynder å se. Spesielt Johnny Depp, som er fantastisk i rollen som Captain Sparrow.

Monsunen er her, men foreløpig merker vi ikke så mye til den. Av og til litt regn, ellers litt skyet. Temperaturen er rundt 30gr enda, og lyn og torden titter innom i ny og ne.

Hei så lenge!

Klemmis ;-))

Har du eller noen andre du kjenner fra Åsane lyst til å sende oss bilder og reisebrev?

Det trenger ikke være en omfattende blogg, men litt om hva du opplever i verden, særlig nå i disse ferietider.

Reisebrevet og bilder sendes på epost til lokal@bt.no