5. Tilbake etter en tur hjem!

8. mai 2007

Ja da var vi tilbake i Bangalore igjen etter et opphold hjemme i gamlelandet. Det var en tung tid, men samtidig veldig godt å komme hjem å få treffe hele familien og gode venner. Samtidig fikk vi heldigvis også deltatt i konfirmasjonen til Trine, mitt ”coole” tantebarn!

Vi benyttet også anledningen til å handle litt ting og tang som er vanskelig å få tak i her nede. Som skinkebokser, spekemat, et utvalg av Toro-produkter, korktavle, staffeli, kokesjokolade, pastiller etc. Og ikke minst ekstra ”madrasser” til de harde sengene vi ligger på her!

Returen til Bangalore var litt annerledes enn de andre rutene vi har reist. Vi dro fra Bergen til London, så til Dubai, og derfra til Bangalore. Så no har vi vært i De Forente Arabiske Emirater også! (I alle fall på flyplassen, og der var det virkelig lekkert!)

Litt info om Dubai:

Dubai er et land som er med i unionen De forente arabiske emirater. Dubai er det nest største landet etter Abu Dhabi. Dubai er på 3 885 km² og har 940 600 innbyggere.

Dubai er et innholdsrikt land, med en rekke av verdens mest utpregede hoteller i drift og under oppføring. Mest kjent er Burj Al Arab, verdens eneste 7-stjerners hotell, som også har vært et ikon for landet de siste årene. Blant andre attraksjoner i drift eller under oppføring finner vi verdens største kunstige slalåmbakke, verdens største samling kunstige øyer (The World), verdens største fornøyelsespark (Dubai World) og verdens største skyskraper (Burj Dubai. Rett utenfor Dubai bygges nå mange små øyer som skal forestille jorden. Èn sånn øy kan koste rundt 50 millioner dollar.

Klikk her hvis du vil lese mer om Dubai.

Tror nok at det blir neste sted i verden vi vil utforske, ser utrolig spennende ut! Men først får vi gjøre oss ferdig med India. Har tenkt oss en tur til Taj Mahal i Agra i midten av denne måned, det er jo langhelg rundt 17.mai. Så vi får lage oss et tog i gatene der ;-))

Ha det bra så lenge!

6. Her går det fremover, gitt!

14. mai 2007

På lørdag var vi en tur i nærområdet, Marathahalli, på litt vindushopping. Og der dukket det opp en flott optikerbutikk, som tilbød synstest. Får freiste tenkte eg, synet er jo begynt å bli litt verre med årene.

Så testen ble utført omgående, trengte nok sterkere briller ja, og valget av innfatning var fort gjort. ”Kom tilbake på mandag,” sa den hyggelige inderen, ”da skal alt være klart.”

I dag var vi og hentet de nye brillene mine, de var helt perfekt, og en helt ny verden oppstod.

Fikk altså synstest, briller, pusseskinn, brilleetui, og en nett liten dameveske til å bære de i, for den nette sum av 278,— norske kroner! Helt fantastisk!

Vi skal på konsert!

Lørdag 2.juni kommer Aerosmith her til Bangalore, og skal holde konsert i en stor hage som hører til Bangalore Palace. Rune har bestilt billetter, og de blir selvsagt levert på døren hos oss! Prisen, ja den er latterlig, 171,- norske kroner inkl. levering på døren. Det blir nok en stor opplevelse, og sikkert like varmt og svettig som da vi var på Roger Waters konsert i Vestlandshallen når vi var hjemme. Rock’n roll!!!

Søndag var vi på shopping i Commercial Street, stedet hvor inderne handler etter at de har vært på vidushopping i Mahatma Gandhi Road. (der turistene handler)

Der gikk strømmen, noe som slett ikke er uvanlig, og alle butikkene hadde aggregater stående utenfor som durte noe infernalsk. Var ikke særlig behagelig og rusle der då, i tillegg til all trafikken og støyen. Men fant no T-shirt’en til Rune som han har letet etter lenge, Indias cricketteam, med de indiske fargene.

Onsdag 16.mai drar vi til Goa. Skal ha 4 dagers sol-og badeferie ved stranden. Så i år blir det 17.mai-feiring ved sjøen og i bikini! Og det mener no eg er helt velfortjent! PS. Hotellet har trådløs netttilkobling, så vi får sett Brann-kampen! ;-))

Skal legge ut fullt referat når vi er tilbake!

Ha det bra så lenge, klemmis!

7. Langhelg til Goa, en annerledes 17.maifeiring.

21. mai 2007

Vi dro fra Bangalore onsdag 16.mai med Jet Airways til Goa. En flytur på ca 1 time. Omtrent som fra Bergen til Oslo. Der var det full middagservering, og en fantastisk service med smilende og hyggelige flyvertinner! En ide for SAS-Braathens, kanskje¿. Utenfor ankomsthallen stod taxisjåføren vår med en stor plakat med navnene våre på. Følte meg litt ”important” då ja, he-he.

Bilturen til Calangute hvor vi skulle bo tok ca 55min. Vel fremme på Ronil Beach Resort, ble vi innkvartert i leiligheten. Et lite rom med dobbelseng, tv, skrivebord, klesskap og bad. En liten balkong hadde vi også. Det var akkurat som i ”Syden”, mange leiligheter som lå rundt bassenget og restauranten, og flotte blomster og trær som var plantet med sirlige hender.

Hotellet reklamerte med trådløst nettverk, så vi hadde pc-en med for å se Brannkampen om kvelden. Men der ble vi nok skuffet, kom oss ikke på nett, så måtte få oppdateringer på mobilen fra Camilla.

Så vi tok oss en tur til stranden, (500m fra hotellet) og sjekket ut alle strandbarene som var åpen. Fant et fint sted med deilige stoler, kald pils, og en flott utsikt til en fantastisk solnedgang i havet. Deretter ble himmelen farget av alle regnbuens farger, og en herlig sjøbris gjorde oss litt mindre svette. For her var det jammen varmt og fuktig, 35gr og hele 88% fuktighet! En kunne se den varme dampen som kom sigende i luften, så det var ikke alltid like lett å puste for en stakkar med astma.

Der var lite utlendinger der, mest indere rundt omkring. Sesongen var over, og inderne forberedte seg på monsunen (vind som skifter retning 2 ganger i året på grunn av oppvarming av store landområder, og det blir ofte store nedbørsmengder) Så mange hadde stengt, men der var nok til alle som var der.

Vi hadde kjøpt en ”pakke” når vi dro til Goa. Den inkluderte fly, hente/bringe til hotellet, frokost og middag hver dag, og 2 heldags sightseeingturer. Men de turene droppet vi, for vi hadde bare lyst å slappe av på stranden, få litt sol på kroppen og bade litt. Dessuten var det for varmt å sitte i en buss og kjøre oppetter bakke og nedetter bakke¿. Skulle jo være en helg med ordentlig ferie.

På stranden gikk selgerne på sin vante runde, og siden der var lite turister, ble jo vi et lett bytte! To kvite(litt rosa etter hvert), nysgjerrige, pratsomme, selskapssyke, middelaldrende og solhungrige turister! Så prating og pruting ble et fort en rutine, og innkjøp ble gjort i hopetall! Eg storkoste meg, og Rune ristet oppgitt på hodet. Men artig var det lell ;-)) Spesielt en av selgerne falt eg for, en rynkete gammel dame, som smilte fra øre til øre uten en tann i munnen! Hun hadde gått der i 40år og solgt smykker, silkeputer, sengetøy og duker, og var fremdeles i storform. Helt fantastisk!

Alkoholserveringen på puber og restauranter i India har en del strenge regler, blant annet er det ikke lov å selge øl eller sprit etter klokken 22 på kvelden. Men noen av strandbarene visste råd, kan skjønne... De serverte alkohol i f.eks. i tekanner, kaffekanner, brusflasker osv. Smart, helt til de blir tatt av politiet, for de gikk og sjekket både barer og selgere.

Men kl. 22 var nok akkurat passe for oss å ta kveld, vi hadde simpelthen ikke mer å gi då. Varmen slo oss helt ut, og siden vi hadde aircondition og TV på rommet, var det bare å rusle hjem og se en god film. Er visst ikke 20 år lengre nei, men skylder mest på varmen ;-))

På hotellet var det Live-music og underholdning hver kveld til kl.23. Der koste inderne seg, det var her de reiste på helgeturer og ferie. De sang og de danset, og spiste til langt på kveld. Men vi traff da noen europeere også, et par engelskmenn og en polakk, som også var på tur. Og vi så nok noen hist og her, men som vi ikke snakket med.

Så 17. mai ble nok ikke slik som dere der hjemme feiret den. Vi lå på stranden og hørte kun bølgeskvulp, musikk og prating fra barene. Om kvelden satt vi og så på solnedgangen, og senere ble det stjerneklart over hele himmelen! Og like før vi skulle dra hjem til hotellet fikk vi øye på Karlsvognen! Då ble eg kjempeglad, og tenkte at eg var ikke såååå langt hjemmefra likevel, og at kanskje noen av dere så på den akkurat samtidig.

Det gjorde 17.mai-dagen fullstendig komplett for meg!

Ha det bra så lenge! Klemmis ;-)

Har du eller noen andre du kjenner fra Åsane lyst til å sende oss bilder og reisebrev?

Det trenger ikke være en omfattende blogg, men litt om hva du opplever i verden, særlig nå i disse ferietider.

Reisebrevet og bilder sendes på epost til lokal@bt.no