Helse Bergen opplyser at tilstanden er i bedring for den 26 år gamle kvinnen som ble knivstukket i Fyllingsdalen fredag formiddag.

Kvinnen ble alvorlig skadet da en mann i begynnelsen av 30-årene stakk henne med kniv utenfor en boligblokk i Klauvsteinen.

— Snakket rolig sammen

De to ble observert av vitner foran en av de mange blokkene ved 12.30-tiden fredag formiddag.

Da satt kvinnen med barnet på fanget. Kvinnen førte det vitner har beskrevet som en normal samtale med en mann som satt ved siden av henne.

— Jeg gikk forbi mens de satt og snakket sammen. De snakket veldig, veldig lavt. Så lavt at jeg ikke klarte å høre hva de sa. Det virket som en helt rolig samtale. Jeg merket meg ikke noe spesielt med måten de oppførte seg på, sier vitnet Lucas Borges, som selv bor i en av blokkene på Melkeplassen.

Han merket seg at kvinnen hadde barnevogn. Etter knivstikkingen så vitnet at den samme barnevognen sto igjen på samme sted hvor de to involverte hadde sittet og snakket sammen noen minutter tidligere.

Hoppet i døden

Ifølge politiet trakk gjerningsmannen plutselig frem en kniv og stakk 26-åringen i ryggen eller hodet.

Kvinnen skrek og søkte deretter dekning i et trapperom tilhørende en blokk i Klauvsteinen.

Gjerningsmannen løp opp seks etasjer før han kastet seg utfor. Han døde av fallet på ti-tolv meter.

— Jeg så kroppen hans ligge der, og tenkte først at det måtte være en full mann som hadde sovnet. Jeg ble fortalt at han var død, sier beboer Mette Skår.

Mannen lå død på bakken rett utenfor inngangsdøren hennes.

Hørte et skrik

Arild Kaalaas fikk med seg det som skjedde i sekundene før mannen hoppet. Han var på julebesøk hos moren i Klauvsteinen da han plutselig så en mann utenfor vinduet.

— Han løp forbi i svalgangen. Så hørte jeg et skrik. Jeg åpnet døren og regnet med at det ville stå noen utenfor. Det gjorde det ikke. Da jeg kikket over rekkverket, så jeg at han lå på bakken, sier Kaalaas, som varslet politiet.

Kjente hverandre

Ifølge politiet skal det være en relasjon mellom de to involverte, men de vil ikke ut med hva denne består i. Kvinnen er ennå ikke blitt avhørt, men hun skal ha gitt en beskrivelse av hendelsesforløpet til politiet på stedet.

— Foreløpig kan vi ikke gå ut med ytterligere opplysninger, sa politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt fredag kveld.

Det har foreløpig ikke lyktes bt.no å komme i kontakt med Ogne lørdag ettermiddag.