KRISTIN JANSEN

Anledningen er reiselivsmessen i Arenum. Fram til søndag skal tomater, vikinger, bunadsjenter, setesdøler og konsulenter gjøre alt de kan for at de besøkende skal velge akkurat deres reisemål.

— Når jeg som er bergenser synes dette er bra, da må det jo virkelig være bra, sier Anette Larsen entusiastisk og forteller om matfestival, sildajazz og tomatsyltetøy fra Finnøy.

— Det er festivalene vi satser på i vårt område, legger hun til.

I alt 160 utstillere er med på årets reiselivsfestival. De lokker med geitekjøtt og danskepølse, kulepenner og ballonger.

Ifølge prosjektleder Reidar Smøraas ligger det an til å bli rekordbesøk. Da BT besøkte Arenum i går ettermiddag hadde allerede 3000 mennesker vært innenfor dørene.

— Vi har fått enormt mye positiv tilbakemelding, sier han.

Et stykke bortenfor står Ketil Moldekleiv og Vanja Nes. De er på reiselivsmesse for første gang og prøver å selge såler som er spesielt godt egnet for ferieturer.

— Er dette nødvendig da?

— Ja, tenk på hvor mange timer du bruker på å traske gatelangs når du er på ferie. Det er utrolig viktig å ha en ordentlig såle som forebygger fotplager, sier Moldekleiv overbevisende.

Ved et bord i kafeen sitter Grete og Svein Teigland med en diger pose brosjyrer. De drømmer om Skagen og Nord-Norge, men kanskje aller mest en bobil.

— Det er mange fristelser for oss pensjonister. Vi kan jo reise akkurat når vi vil, sier de.