Brutus har tatt turen over fjellet for å markedsføre fjellområdene på Tyin og Filefjell for Valdres destinasjon under reiselivsmessen i Arenum i helgen. Med seg har han reingjeter Henning Perlestenbakken. Til vanlig passer gjeteren rein for Filefjell reinlag. Nå ser han til at Brutus for et bra opphold i hagen hos familien Moore i Tyrs vei i Hetlevikåsen.

— Vi tente på ideen med en gang. Ungene våre har hatt nedtelling, og alle elevene på Vadmyra skole har vært informert, sier Bianca Moore.

Trekkplaster

Og jammen ble det livat i nabolaget da Brutus luftet horn og pels på morgenen.

— Det er første gang jeg tar på et reinsdyr, sa Ole Bertin Olsen. Sjømannen har vært på Nordkalotten med båt, men har aldri hatt nærkontakt med en rein. Det hadde nok ikke damen som kom ut i hvit badekåpe og tok bilde med mobiltelefonen heller. Eller bilføreren som stoppet og bad Brutus med på tur med hundene sine, som bjeffet som besatt bak i bilen.

Ikke at Brutus lot seg affisere av det. Han har da vært filmstjerne - julenissereinsdyr i en reklamesnutt på TV.

Vokst opp blant folk

Brutus er veldig glad i buksbombuskene til vertskapet, og er kanskje ikke så vant til at gresset er grønt i januar. Han tar godt for seg av plenen der han står.

At Brutus i det hele tatt kan ta oppdrag i reiselivsbransjen, skyldes at han er oppfostret blant mennesker og ikke midt i en reinflokk. Siden moren fikk to kalver og ikke hadde nok melk til mer enn en, ble han fôret opp på kumelk og fikk stå i en innhegning på gården.

Søndag bærer det over fjellet til Valdres igjen, antakelig med noen nye og urbane bilder på reinsdyrnetthinnen.

Roar Christiansen