— En nødløsning i julerushet. Vi har hatt store problemer med å komme inn i ByGarasjen. Derfor har vi måttet gjøre det på denne måten, sier direktør Truls Lorentzen i Bergen Parkeringsselskap.

Det er bare busser som har lov til å parkere i Kaigaten, og da kun i femten minutter. Likevel har vakter fra Bergen Parkeringsselskap satt bilene sine her mens de har vært inne og spist lunsj.

ý Rett til det

Ifølge Lorentzen er det hjemmel i loven for å parkere på slike steder dersom det er nødvendig for å utføre jobben.

— Jeg forstår jo at det kan være irriterende for folk å se at parkeringsvaktene parkerer ulovlig når de samtidig deler ut bøter til andre for det samme. Men vi har altså rett til det, sier han. Trafikken har vært svært kaotisk de siste ukene, og ifølge Lorentzen har parkeringsvaktene vært nødt til å rykke ut mange ganger for dagen. Samtidig har de ansatte rett på lunsj. Derfor har vi valgt denne løsningen, sier Lorentzen.

Taue bort biler

Parkeringsselskapet må rykke ut og taue bort biler som sperrer bygater, for eksempel for søppel- eller brannbiler. Området ovenfor Fløystasjonen er spesielt ille, sier han.

— Vi har også måttet taue kjøretøy inne i ByGarasjen. Folk slenger fra seg bilene på de merkeligste steder, forteller Lorentzen.

Mange klager

Lorenzten innrømmer at selskapet stadig vekk får klager fra folk som opplever at parkeringsselskapets biler står ulovlig parkert.

— Noen ganger er det direkte feil, andre ganger er dette snakk om folk som har en høne å plukke med parkeringsvaktene, eller som ikke vet at vi har lov til å parkere hensiktsmessig for å kunne utføre jobben, sier Lorentzen.