MARIANNE NILSEN

— Dyreeiere må skjerpe seg, sier veterinær Ulf Erlandsen ved Tertnes Dyreklinikk. Han er sjokkert over hvor sløve eierne kan være med dyrene sine.

— Hver sommer ser vi grove eksempler på folk som etterlater kjæledyrene sine i bilen. Egentlig helt utrolig, når alle vet hvor uutholdelig det er å sitte i en opphetet bil.

Døde i solsteiken

I fjor sommer døde en hund etter å ha blitt etterlatt i bilen i solsteiken. Ulf Erlandsen synes det er rart at ikke flere hunder har strøket med i sommervarmen.

— Eierne overvurderer hundens evne til å klare seg i en varm bil. En halv time kan være nok. Det har ingen hensikt å rulle ned vinduet hvis luften utenfor er stillestående, sier Erlandsen.

I svake tilfeller av overoppheting kan hundeeieren selv kjøle ned dyret, men dersom hunden begynner å ligge i sideleie og er apatisk må den ha veterinær-tilsyn snarest, legger han til.

Dyreklinikkene får stadig henvendelser fra fortvilte parkeringsvakter som oppdager innesperrete hunder. De lurer på hvor lang tid det må gå før de bør knuse en rute.

— Heldigvis finnes det parkeringsvakter som ikke bare sjekker om parkeringsavgiften er betalt, men som også griper inn når de oppdager innesperrete kjæledyr, sier Erlandsen. Han tror at mange hundeeiere kan takke observante p-vakter for at kjæledyret deres fremdeles er i live.