EIRIK DAMSGAARD eirik.damsgaard@bt.no

Retten slår også fast at ingen av— eller påstigninger kan ta 13 minutter!

En februarmorgen i fjor satte sjåføren bilen i "Parkering forbudt"-sone mens han ventet på hotellgjestene. Gjestene lot vente på seg, og han slo seg til i resepsjonen på Augustin Hotel AS i Bergen sentrum.

Ti minutter feil Men utenfor ble bilen overvåket. To parkeringsvakter fant frem den beryktede blokken, og skrev med klar penn at overtredelsen fant sted i C. Sundts gate mellom klokken 09.11 og 09.14.

Med andre ord: Tre minutter.

— Trafikkbetjenten skrev feil tidsrom. Det skal være fra klokken 09.01, hevdet Bergen Parkeringsselskap, da hotellet klaget på gebyret.

Nå har Bergen forhørsrett slått fast at det riktige må ha vært at bilen stod stille " i nær innpå 15 minutter", og at det ikke kan anses som "kortest mulig stans for av- eller påstigning, eller av- eller pålessing" etter Trafikkreglenes paragraf 1.

Dommer ikke i tvil Augustin Hotel hevdet i retten at tidsrommet som stod på gebyret måtte legges til grunn, og at det ikke finnes klare bevis for at minibussen stod alene og forlatt i 13 minutter.

Men, altså: Byrettsdommeren i Bergen mener at "klagen under enhver omstendighet må forkastes". Hotellet tapte saken og er dømt til å betale gebyret og 3000 kroner i saksomkostninger.

Dermed er det klart: Parkeringsvakter har lov til å gjøre slurvefeil. Og ingen typer av- eller pålessing er så omfattende at bilen får stå alene i 13 minutter.