bt.no har fått mange reaksjoner på at en del av parkeringsplassen ved Åsane terminal i dag ikke var brøytet.

— Jeg skulle parkere bilen på Åsane Terminal for å ta bussen til byen, bare for å oppleve at en parkeringsplass ikke var brøytet. Uavhengig av akutt forurensing i Bergen så burde i det minste parkeringsplassene være brøytet. Med de mangelfulle parkeringsmulighetene ved bydelssentrene kan man ikke være sikker på å få parkert. Deri ligger et hovedproblem, skriver Arne Ramslien.

Snøen som falt i fjor

Ramslien fikk parkert til slutt. Han fikk god hjelp av hyggelige vakter som viste ham parkeringen på den siden av Arken, som ligger nærmest Terminalen.

— Ekstra ille og litt underlig at de ikke har brøytet i dag når de tilbyr gratis buss. Det er lenge siden snøen falt, for å si det sånn, sier Ramslien til bt.no.

- Skal sjekke det opp

Det har vært noe uklart hvem som har ansvaret for brøytingen av parkeringsplassene på Terminalen. Etter noen telefoner kommer vi frem til at det er Statens vegvesen.

— Det er rett at vi nå har fått ansvaret for terminalparkeringene. Det ble avklart etter en runde med fylkeskommunen før jul, sier sjefingeniør Gunnar Kråkenes i Statens vegvesen til bt.no.

- Hvorfor har dere ikke brøytet parkeringsplassen?

— Det vet jeg ikke, men jeg skal straks sjekke opp med entreprenøren hvorfor det ikke er bra nok her, sier Kråkenes.

Mange P-reaksjoner

Her er noen flere reaksjoner fra lesere om parkeringen på terminalen:

Turde ikke parkere på Åsane Terminal, der får en jo bot om en ikke har månedskort. Parkeringsrestriksjonene burde vært fjernet som første tiltak!

Da ville en kunne tatt buss på dager som dette, og vært fleksibel. Nå er parkeringen forbeholdt dem som tar buss fast hver dag. Det er ikke mulig for alle, skriver Bjørn I et debattinnlegg på bt.no.

Men....dette med parkering er et sant pes! Jeg har oblat for parkering men jeg får jo ikke parkering. Parkeringsselskapet gir jo ikke biler uten oblat bot og derfor må jeg parkere ulovlig eksempelvis hos Living, gammel busslomme ved siden av hovedveg osv. Snakket med parkeringsvakten i dag og det skal være et møte på torsdag, hallo! Skiltingen kom opp for mange måneder siden og enda klarer de ikke å gi bot? Også er det brøytingen da, mange plasser kunne vært fristilt dersom noen en kveld kunne tatt med seg en lastebil og en gravemaskin og fått vekk snøen. Da ville bilene også kunne parkert i de opptegnede plassene, nå forsvinner det mange plasser fordi biler står på kryss og tvers. Også når det gjelder Arken da så er jo plasser der frigitt men jeg måtte neste lete etter parkeringen fordi det var jo ingen skilt der. Nei, skjerp dere Bergen Kommune og Parkeringsselskapet for dette er for dårlig, skriver Innovatøren .

Var på Terminalen i Åsane kl 07:46 til kl 07:59. Ingen informasjon om parkering. Fant en av de siste vanlige parkeringen på P-plassen ved Terminalen Heller ingen informasjon om hvilken buss som var gratis expressbuss. Det sto en stappfull buss merket med 100 hvor det knapt var ståplasser igjen. Deretter kom det en 90-buss. Sjåføren der visste ingenting om at noen gratis expressbuss til sentrum. Jeg konkjluderte med at jeg var på feil plass — men hadde ikke tid til å lete mer etter gratisbussen - og tok derfor bilen fra P-plassen ved Terminalen igjen, skriver Tilfeldig busspassasjer.

For dårlig opplegg til vanlig. Jeg bor i Hordvik, og har flere ganger kjørt til Åsane terminal for å ta bussen derfra til sentrum, men finner ikke parkering og har derfor endt opp med å måtte kjøre til byen. Du tenker kanskje at jeg kunne tatt bussen helt fra Hordvik, og ja, det kunne jeg, men den går sjelden og bruker veldig lang tid. For at man skal velge å ta buss må det oppleves som et reelt alternativ , skriver Hulda.

Gratis buss fra Åsane Terminal, men så får en ikke parkere på terminalområdet uten månedskort på bussen, og ei heller er det tilstrekkelig med parkeringsplasser der (men mye snø) , skriver NN