— Dette gikk veldig bra. Produktene ble som planlagt. Jeg har trent ganske intensivt de siste 3-4 ukene og alt satt som det skulle i dag, sier Berentsen.

Dommerne var imponert over det høye nivået.

— Dette var knallbra. Det var grådig moro å se hva de hadde laget. Her hadde vi deltakere som ikke har vært i faget i mer enn noen måneder. Dette var virkelig imponerende. Kreativiteten blomstret, sier hoveddommer Knut Hammeren.

Morten Skjold, også han fra Lie Nielsen Konditori, kom på andre plass.

Deltakerne hadde fem timer til disposisjon under konkurransen og skulle på den tiden lage forskjellige typer brød, søt gjærdeig, wienerbrød og garnert kake eller dekorasjonsbrød.

Øystein Berentsen er ferdig med læretiden i juni. Til høsten skal han avtjene verneplikten. Men kjøkkentjeneste regner han ikke med.

— Jeg skal inn i garden, sier den nybakte norgesmesteren.