• Nei, dette er ikke kjekt. Jeg øyner imidlertid fortsatt håp, men regner med at jeg må begynne å søke andre jobber, sier Fjord Line-ansatt Lars Erik Hovland til Bergens Tidende.

Han er elektrikerassistent om bord i MS «Fjord Norway», og tok oppsigelsen ganske tungt, men var fattet da han passerte terminalbygget på Skoltegrunnskaien på vei ut og hjem.

Ann Marit Remme er fortvilet.

— Både jeg og samboeren min har mistet jobben, men heldigvis har han fått tilbud om et vikariat i Fjord Line, så vi skal vel klare oss på et vis, men nå skal jeg hjem å hvile ut, sier Ann Marit.

Hun forsvinner bortover gaten mot Bontelabo på vei til bostedet i Nordhordland.

Venninnene Christine Bakkenes og Silvia Eide Morlandsstø har reist sammen i tre og et halvt år, nå skilles de. Begge er oppsagte.

— Dette er forferdelig trist, sier Silvia Eide Morlandsstø. - Jeg står helt på bar bakke og vet ikke hva jeg skal gjøre.

Begge jobbet i kafeteriaen om bord i MS «Fjord Norway».

Hovedtillitsvalgt Sigvart Bjørnevik (Sjømannsforbundet) kan ikke gi særlig trøst, men føler med de 159 som har fått sin oppsigelse.

— Nei, dette er veldig, veldig trist, ja en katastrofte. Det finnes vel egentlig ikke håp heller, men vi har sendt saken over til Sjømannsforbundet sentralt, og håper de kan gjøre noe, sier Bjørnevik.

Selv har han visst om hva som skulle skje i 14 dager, men har ikke kunnet si noe uten å bryte taushetsplikten.

Han opplyser at det er inngått avtaler med arbeidsformidlingen og andre fomidlingsorganisasjoner og håper på at flest mulig får nye jobber.

Omtrent samtlige av de 159 oppsagte er norske, de fleste fra Bergensområdet og ellers på Vetstlandet.

— Det er svært beklagelig at vi må si opp godt kvalifiserte medarbeidere. Dette er personer vi anbefaller på det sterkeste for arbeidsgivere som trenger personell, sier administrerende direktør Ove Solem i Fjord Line.

Han opplyser at rederiet iverksetter tiltak for å følge opp de som nå mister jobben. De vil også kunne søke stilling på MS «Atlantic Traveller» under danske vilkår, sier han.

FORLATER FJORD NORWAY: Elektrikerassistent Lars Erik Hovland innser at det er små sjanser for fortsatt jobb på MS "Fjord Norway". FOTO: RUNE SÆVIG