Kasser med julepynt står klar på stuegulvet hjemme hos Øygunn Kallevik (41) på Espeland i Arna. Ved siden av TV er det ryddet plass til et juletre.

— Siden ingen har kommet og hentet dette flotte treet, vil jeg ta det inn og pynte det. Det er jo for galt at det bare skal ligge her ute, sier hun og rister snøen av edelgranen som har dukket opp utenfor garasjen hennes.

Det hele begynte med en jakke som i høst ble pent hengt opp på en kleshenger utenfor Kalleviks hus. Etter en stund forsvant jakken, og ble erstattet av en sykkel og en grill.

Englestreker?

  • Det er flotte ting, så jeg tror ikke noen har ment å kaste dem. Grillen er finere enn den jeg har. Den kom for rundt en måned siden, kommenterer Kallevik.

På torsdag dukket nok en førjulsoverraskelse opp foran huset hennes. Denne gangen et juletre.

— I år har vi ikke stresset med innkjøp, men heller prøvd å finne tilbake til det julen egentlig handler om. Kanskje det er en engel som har kommet med treet for å hjelpe oss litt.

- Så du tror ikke det er nissen som har vært på ferde?

— Nei, ikke nissen. Han får mer oppmerksomhet i julen enn han fortjener, sier Kallevik.

Inn i varmen

Familien har også lurt på om vinden kan ha tatt med seg juletreet fra en nabo.

— Nå tar jeg inn treet, så får vi heller betale eieren hvis vi finner ut hvem det er. De har sikkert kjøpt et nytt tre likevel.

Men resten av «gavene» lar hun stå.

— Vi klarer oss med den gamle sykkelen og grillen vi har. Disse får heller gå til noen andre naboer.

UTENFOR SESONGEN: En kulegrill og en sykkel snør ned ved Kalleviks hus. FOTO: Rune Stølås